Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Büyükşehir’in bütçesi 11,5 milyar TL olacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin tahmini 6,5 milyar olan 2022 yılı bütçesine nisan ayında 2,5 milyar ek bütçe verildi. İşçi zamları ve fiyat farkı kararnamesinin ardından 2,5 milyar lira daha ek bütçe meclise geliyor.

18 Ağustos 2022 Saat: 07:16
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 593 kez okunmuştur

Büyükşehir’in bütçesi 11,5 milyar TL olacak
Büyükşehir’in bütçesi 11,5 milyar TL olacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ağustos ayı meclis toplantısı yarın Kocaeli Kongre Merkezi’nde saat 15.00’te yapılacak. Gündemde yer alan 104 madde dışında başkanlık makamından meclise gelecek gündem ile Büyükşehir’in bütçesine yedek ödenek hariç ek 2 milyar 500 milyon bütçe aktarımı talep edilecek. Meclise gelecek gündemin Plan ve Bütçe Komisyonu'na gönderilecek. Komisyonun değerlendirmesinin ardından bütçe artırımının 23 Ağustos’ta yapılacak ikinci oturumda karara bağlanması bekleniyor.

İKİNCİ EK BÜTÇE
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Aralık 2021 tarihinde yapılan toplantısında 2022 tahmini bütçesi 6,5 milyar olarak belirlendi. Ancak yaşanan ekonomik daralma ve enflasyon karşısında nisan ayında merkezi hükümet ve Büyükşehir’in gelirlerinden 2,5 milyarlık bir ek bütçe daha yapıldı. Ek bütçe ile 9 milyara çıkan Büyükşehir bütçesinin enflasyon artışı ile birlikte yeniden artmaya devam edeceği belirtildi. Nisan ayından sonraki artışın üzerinden 4 ay sonra 2,5 milyarlık bir ek bütçe daha gündeme geldi.

ZAMLAR ETKİLİ OLDU
Projelerin devam etmesi için müteahhitlere fiyat farkı verilmesi ile ilgili kararname, işçi ücretlerine yapılan yüzde 30 zam, Belde A.Ş’de çalışan ve sözleşmeli personel olarak atanan işçilerin yeni ücretleri ile birlikte belediye bütçesine yeni yükler geldi. Bu yüklerin karşılanması amacı ile merkezi hükümet ve belediyenin kendi öz kaynakları ile oluşturduğu 2,5 milyarlık ek bütçe meclise gelecek. Mecliste görüşülecek ek bütçenin kabulü ile Büyükşehir’in 2022 yılı tahmini bütçesi 11,5 milyara çıkacak.

İLÇE BELEDİYELERİ DE İSTEYECEK
Büyükşehir Belediyesinin 2022 yılı tahmini bütçesinin 6,5 milyar olarak tahmin edilmesinin ardından 8 ayda iki kez toplam 5 milyar artış gösterdi. Ortalama Türkiye enflasyonu oranında artış gösteren Büyükşehir bütçesinin ardından ilçe belediyelerinin de ikinci ek bütçeyi talep etmeleri bekleniyor. Önümüzdeki meclislerde ilçe belediyelerinin ek bütçelerinin gündeme gelecek.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑