Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Büyükşehir’den çiftçilere büyük destek başladı: "Hayali projeler üretmiyoruz "

Milli İrade Meydan’ında gerçekleştirilen çiftçilere tohum ve gübre desteği programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Organik, üretimden ata tohumuna kadar çok önemli projeler hayata geçiriyoruz.

27 Ekim 2021 Saat: 02:52
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 997 kez okunmuştur

Büyükşehir’den çiftçilere büyük destek başladı: Hayali projeler üretmiyoruz
Büyükşehir’den çiftçilere büyük destek başladı: "Hayali projeler üretmiyoruz "

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı müjde kapsamında, il genelinde 11 bin çiftçiye verilmesi planlanan 38,5 milyon lira değerindeki yüzde 50 hibeli gübre ve tohumlar, yapılan törenle üreticilere teslim edilmeye başlandı. Milli İrade Meydanında gerçekleştirilen ve üreticilerin 155 milyon 827 bin TL gelir artışı sağlaması hedeflenen projenin dağıtım töreninde konuşan Başkan Büyükakın, “Öyle süt vereceğiz, inek vereceğiz gibi hayali projeler üretmiyoruz. Çiftçimizin her zaman yanında oluyoruz” dedi.

GENİŞ KATILIM OLDU
Programa Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın yanı sıra AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan, STK temsilcileri ve çok sayıda çiftçi katıldı.

“ÇOK ŞANSLI BİR KENTİZ”
Programda ilk olarak konuşan İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan, “Bu zorlu geçen zorlu günlerin ardından böyle güze bir organizasyonda bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sanayi kenti olmamızın yanı sıra tarım ve hayvancılık noktasında da büyük potansiyelimiz var. Bu büyük potansiyele desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a teşekkür ediyorum. Kocaeli olarak şanslı bir kentteyiz. Allah tüm çiftçilerimizin yardımcısı olsun. Başkanımızdan bir rica var. Önümüzdeki Mart- Nisan dönemi için 50’şer litre daha mazot istiyorum” dedi.

“İHTİYAÇLAR İÇİN PROJELER ÜRETİYORUZ”
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise “Durmadan yorulmadan, 12 ilçemiz için çalışmaya devam ediyoruz. Birinci önceliğimiz kentimizde yaşayan insanların mutlu olmasıdır. Her seferinde durumu yeniden değerlendiriyoruz. Ne yapmamız gerektiğine bakıyoruz. Pandemi döneminde ‘gerekirse tüm yatırımlarımızı durdurur vatandaşımıza hizmet ederiz’ dedik. Vatandaşımıza şov yapmak gibi bir derdimiz yok. Gözümüz kulağımız sizlerin üzerinde. Bu çerçevede ne ihtiyaç varsa onun için projeler üretiyoruz.

“CEHENNEM AZABI İLE KARŞI KARŞIYA KALIRIZ”
Biz sizden aldığımızı size vermekle hükümlüğüz. Bizim milletimiz emanetin ne demek olduğunu iyi bilir. Eğer emanetin hakkını yerine getiremezsek, cehennem azabı ile karşı karşıya kalırız. Kocaeli genelinde13 bin çiftçimize 50 litre olmak üzere 15 milyon lira tutarında mazot desteği sağladık. Yine gerek olursa yine sağlarız. Varsın bir tane projeyi az yapalım. Önceliğimiz çiftçimiz ise ‘millet bahçesi’ beklesin deriz. İçinde bulunduğumuz meydan önümüzdeki günlerde yeni bir kent meydanı haline gelecek.

“İSRAFI ORTADAN KALDIRDIK”
Yaklaşık 19 bin çiftçimize 19 milyon lira tutarında yem bitkisi verdik. Bunlar güçlü bir Büyükşehir Belediyesi bütçesiyle oluyor. Tüm israfı ortadan kaldırıyoruz. Belediyeye bir tane bile mobilya aldırmıyoruz. Önemli olan bu kaynakların size geri dönmesi. Tıbbı Aromatik Bitkiler konusunda da 10 milyon 500 liralık hibe sağladık. Bu tesisi çok önemsiyorum. Oradaki bereket daha da artacak. Organik, üretimden ata tohumuna kadar çok önemli projeler hayata geçiriyoruz. Öyle süt vereceğiz, inek vereceğiz gibi hayali projeler üretmiyoruz.

“FAİZLERİN DÜŞMESİ GEREKİYOR”
Bu projelerin arkasında çok donanımlı ve akılcı bir ekibimiz var. Yeter ki üretim devam etsin. Tarım be hayvancılığı desteklemezsek yarın büyük sorunlar yaşarız. Ekonominin sürekli olarak canlı olması gerekiyor. Enflasyon iyi bir şey değildir. Ama bundan daha kötü olan şey işsizliktir. Faizleri yükseltin diyorlar. Faizleri yükseltirsek, işsizlik olur, ekonomi durur. Ekonomiyi durdurmamak için, faizleri düşürmek gerekiyor. Dünya ekonomik olarak zor günler geçiriyor.

“ZOR DURUMDA BIRAKMAYACAĞIZ”
Bu organizasyonun maliyeti 38,5 milyon liradır. Bunu ekonomimizi doğru yöneterek yaptık. büyükşehir belediyemizin bütçesi gerçekten çok güçlü. Ne işçimizi, nede vatandaşımızı zor durumda bırakmayacağız. Desteğe ihtiyacınız olduğunuz sürece yanınızda büyükşehir belediyesini bulacaksınız. Çünkü bizler Allah’ın rızasına giden yolun kullarının rızasına giden yoldan geçtiğini biliyoruz. Kimse endişe etmesin, hükümetimizde, büyükşehir belediyemizde gerekeni yapacaktır” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑