Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Büyükşehir’de memuru sevindiren imzalar atıldı

Belediyedeki memurları ilgilendiren sosyal denge sözleşmesi imzalandı. 2022 ve 2023 yıllarını kapsayan sözleşmeye göre Büyükşehir ve İSU’daki memurlar brüt net 1.860 lira, sözleşmeli memurlar ise net ise 1.325 lira sosyal denge tazminatı alacak.

16 Aralık 2021 Saat: 10:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.234 kez okunmuştur

Büyükşehir’de memuru sevindiren imzalar atıldı
Büyükşehir’de memuru sevindiren imzalar atıldı

Bem-Bir-Sen’in önemli kazanımlardan olan sosyal denge tazminatı oranının yüzde 100’den yüzde 120’ye çıkarılmasının ardından, büyükşehirler arasında ilk olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde sosyal denge sözleşmesi imzalandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Levent Uslu, Kocaeli Şube Başkanı Faruk Zihni, Büyükşehir Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, Büyükşehir ve sendika temsilcilerinin katıldığı törenle de imzalar atıldı.

BRÜT 1.282 LİRALIK ARTIŞ
Sözleşme sonucunda memurların aldığı sosyal dengede önceki döneme göre brüt 649 lira ve sözleşmeli memurların aldığı sosyal dengede brüt 1.282 lira artış olacak. Önceki dönem sosyal denge sözleşmesinde memurlar brüt 1.708 lira ve sözleşmeli memurlar da brüt 683 lira alıyordu. Ücretlerde hükümetin toplu sözleşme hükümleri gereği belirlediği tavan üzerinden yüzde 120 oranında artış sağlandı. Sosyal denge artışından Büyükşehir Belediyesi ve İSU’da 1.584 memur ve 627 sözleşmeli memur olmak üzere toplamda 2 bin 211 memur yararlanacak.

OMUZ OMUZAYIZ
İmza töreninde konuşan Tahir Büyükakın, “Büyükşehir olarak çalışanlarımızla hep omuz omuza olduk. Haklarının verilmesi noktasında hiçbir zaman cimri davranmadık ve en iyisini yapmaya çalıştık. Her zaman emsal belediyeler arasında öncü, örnek olduk. Bu sözleşmede de bunu bir kez daha göstermiş olduk. Çalışanın emeğini alnındaki ter kurumadan verecek bir anlayışa sahibiz. Sahadaki yüzümüz olan çalışanımız mutlu olmadan hizmetlerimizi verimli bir şekilde yerine getirmemiz mümkün değil. Bu bilinçle yaklaşıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Memurlarımıza hayırlı olsun” dedi.

ÖRNEK BİR SÖZLEŞME
Sözleşmenin bir milat olduğunu ifade eden Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Levent Uslu ise “Bilindiği gibi 2022 ve 2023 yıllarını kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşmesi’nde sosyal denge tazminatının oranı yüzde 100’den 120’ye çıkarılmıştı. Birçok belediye bu çerçevede sosyal denge sözleşmelerini imzaladı, imzalıyor. Ancak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile imzalayacağımız bu sözleşme, büyükşehirler adına örnek olacak bir sözleşmedir. Bu sözleşeme ilk imzayı atan, Başkanımız Tahir Büyükakın’dır. Bu zor şartlarda elini taşın altına koyan başkanımıza; Sendikamız, memurlar ve memur aileleri adına teşekkür ediyorum” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑