Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Büyükakın: Sahili Dilovası halkına peşkeş çekeceğiz

Büyükakın, “Dilovası halkı sahil ile buluşmak istiyor. Bunun için üç noktada çalışma yapılacak. Bu alanları peşkeş çekeceksiniz diyorsunuz ama biz o alanları rekreasyon alanı yaparak Dilovası halkına peşkeş çekeceğiz” dedi.

13 Ocak 2023 Saat: 10:08
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 534 kez okunmuştur

Büyükakın: Sahili Dilovası halkına peşkeş çekeceğiz
Büyükakın: Sahili Dilovası halkına peşkeş çekeceğiz

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ocak ayı meclis toplantısı Kocaeli Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. 129’u komisyon ve dairelerden, 4’ü ise başkanlık makamından gelen toplam 133 gündem maddesi üzerinde görüşme yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın başkanlığında yapılan toplantıda, Kartepe’de yapılacak demir çelik fabrikası ve Dilovası’ndaki dolgu alanı konuşuldu.

İKİ KONUDA YAZILI BİLGİ VERİLECEK
Mecliste gündeme geçilmeden önce CHP Grubu 3 soru önergesi verdi. Değirmendere Spor Salonu'ndaki zemin sıkıntısı ile Değirmenderespor'un çalışma alanının olmadığına dikkat çeken meclis üyeleri, daha önce önerge vermelerine rağmen bir çalışma yapılmadığını belirtti. Büyükşehir Belediyesi'nin 580 araç ihalesinde 555 aracın ihalesini alan Tuncay Seyahat ile ilgili ihale şartları, ne kadar para ödendiği ile ilgili bilgi talep edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, konu ile ilgili yazılı bilgi verileceğini belirtti.

SİZ YARGIÇ VE SAVCI MISINIZ?
Kartepe’de Yıldızlar Yatırım Holding tarafından yapılacak Yıldız Demir Çelik Fabrikası'nın çevreye zarar vereceği, bölge için adeta bir katliam olacağını belirten CHP meclis üyeleri, Kocaeli’nin geleceğine zarar verecek projeye karşı çıkılıp çıkılmayacağını sordu. Konu ile ilgili sert konuşan Büyükakın, “Sadece politik amaçlı bir önerge olmuş. Bu şehrin hiçbir yerinde kasten zarar verecek hiçbir şeye izin vermedim. Böyle bir fabrika kurulurken siz hem savcı hem de yargıç olacaksanız bilemem. Sizin söyledikleriniz yargı kararı mı? ÇED kararlarının nasıl alındığını, hangi süreçlerden geçtiğini, buranın izinlerinin Büyükşehir’den geçmediğini bilmiyor musunuz?

SİZE YANIT VERMEYECEĞİM
Ne demek gizli kapılar arkasında toplantı yapmak. Sizler genel başkanlarınızla özel toplantılar yapmıyor musunuz? Toplantı yapılıyorsa bunun arkasında illa bir bit yeniği mi var. Böyle bir önergeye ne yazılı ne de sözlü yanıt vermeyeceğim. Araçlarla ilgili soruyu her şeyi ile şeffaf bir şekilde yanıtlayacağız. Biz ilk yazıda neden karşı olduğumuzu yazdık. İkinci yazıda ise hangi koşullarda izin vereceğimizi, hangi koşullarda izin vermeyeceğimizi yazdık. Ulaşım konusunda bir düzenleme yapmadan izin vermeyeceğimizi söyledik” dedi.

REKREASYON ALANINA KARŞI ÇIKIYORSUNUZ
Kocaeli’nin artık sanayiye doyduğunu belirten CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, “Bu firmanın ÇED kararları Ankara’da kapalı kapılar arkasında yapılıyor. Bu kentin sanayiye doymuşluğunu artık hepimiz biliyoruz” dedi. Bunun üzerine yeniden süreç ile ilgili konuşan Büyükakın, “Siz ne zaman bir ÇED raporuna olumlu baktınız. Dün de Dilovası’ndaydınız. Dilovası’nda insanların sahile ulaşımının sağlanması için 3 noktada yapılacak rekreasyon alanına da karşı çıkıyorsunuz. Park yapıyorum. Bunu kime peşkeş çekiyorum. Evet, yapacağım alanı Dilovası halkına peşkeş çekiyorum. Niçin dolgu yapıyorum. Dolgu yapmakta bir şey yok” dedi.

DENETİM KOMİSYONU SEÇİLDİ
Mecliste 2023 yılı Büyükşehir Belediyesi Meclisi Denetim Komisyonu seçimleri gerçekleştirildi. Ortak önerge ile İbrahim Çırpan, İrfan Kurt, İsmail Aysu, Ertam Peker, Mehmet Nuri Paşa seçildi. Oylama gizli oylama şeklinde yapıldı. Mecliste Muhtarlık İşleri Dairesi'ne bağlı Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğü'ne Mustafa Dursun atandı. Dursun, daha önce Kandıra Belediyesi'nde başkan yardımcısı olarak görev yapıyordu.

CHP’LİLERDEN SEYMEN AİLESİNİN TALEBİNE RET
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında CHP’li Seymen ailesine ait olan Seymen Koleji arazisinde yapılacak imar değişikliği gündeme geldi. Seymen ailesine ait olan arazinin otel, ticaret ve eğitim alanı olarak karma kullanım alanı olmasına CHP’liler itiraz etti. Değişiklikle alanda emsal 0,7’den 1,6’ya çıkarılacak. 3 kat olan inşaat izninin de 6 kata yükseltilmesinin bölgedeki kat yüksekliği nedeniyle eşitlik ilkesine aykırı olduğunu belirten CHP meclis üyeleri, ret oyu kullandı. Alanın özel eğitim tesisi olması nedeniyle düzenlemenin kamudaki alanlar gibi olmayacağı da belirtildi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑