Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Büyükakın: “Onları tramvaya bindirdik, şimdi de teleferiğe bindireceğiz”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kartepe'de yapılacak olan teleferik projesinin lansman toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın “Onları tramvaya bindirdik, şimdi de teleferiğe bindireceğiz” de

9 Mart 2021 Saat: 21:59
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.954 kez okunmuştur

Büyükakın: “Onları tramvaya bindirdik, şimdi de teleferiğe bindireceğiz”
Büyükakın: “Onları tramvaya bindirdik, şimdi de teleferiğe bindireceğiz”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kartepe’de yapılacak olan teleferik projesinin lansman toplantısı Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda, teleferik hattının yerli ve milli bir proje olması nedeniyle Sanayi İşbirliği Programı kapsamına alındığı açıklandı. Toplantıya Varank ile birlikte Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir üst düzey yöneticileri katıldı

MİLLETİN ÖZ EVLATLARIYIZ
Yakın tarihin öğrenilmiş çaresizlik örnekleri ile dolu olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Necmettin Erbakan’ın hayalleri ile dalga geçildiğini ancak onun yetiştirdiği öğrencilerinin bu hayalleri gerçekleştirdiğini belirtti. “Erdoğan’ın durdurun” diyenlere inat Erdoğan’ı sevdiklerini söyleyen Büyükakın, “İstedikleri kadar engellemek istesinler. Bu milletin öz evlatları milleti ayağa kaldırdı ve yollarına devam ediyorlar. Her iktidar geçicidir. Bizim tek gayemiz milletimizin rızasını almaktır.

TELEFERİĞE BİNDİRECEĞİZ
İstiyorlar ki öğrettikleri çaresizlik içinde kalalım. Ama bunu yapmayacağız. İnadına yapmayacağız. İnadına yerli ve milli sanayinin önünü açacağız. Bunlar boş laflar değil. Tramvayı yapamazsınız dediler yaptık ve tramvaya bindirdik. Onları şimdi teleferiğe bindireceğiz. Mahcup olacaklarını düşünmüyorum. Onlar ne derse desin biz çalışmaya devam edeceğiz. Teleferik ihalesine çıktık ama yerli ve milli yapılabileceğini gördüğümüzde iptal ettik. Bakanımızla oturup projeyi Sanayi İşbirliği Programı kapsamına aldık.

YERLİ TELEFERİĞİN ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ
Biz teleferiği yapacağız hem de yerli ve milli sanayi ile yapacağız. Tramvayda da aynısını yaptık ve yerli üretim olarak yaptık. Şimdi hem teknolojilerini geliştiriyorlar hem de metro ile süreci de geliştirmeye başladılar. Şimdi de teleferik projesi ile teleferiğin yerli üretimini geliştirmede ön ayak olacağız. Önümüzdeki günlerde İSU’yu olağan genel kurula çağırıp yaklaşık 55 milyonu bulacak bir destek projesine imza atacağız.

BİZ YAPACAĞIZ ONLAR KULLANACAK
Kartepe teleferik projesine yakışır bu proje. 1400 rakımda bir tarafta İzmit Körfezi bir tarafta ise Sapanca gölü olacak. Biz hayal vaat etmiyoruz. Her gün arı gibi çalışıyoruz. Önümüzdeki 2 yıl Kocaeli için şantiye yılı olacak. Tarihi değerlerimize de sahip çıkıyoruz. Hünkar Çayırı'nda önümüzdeki günlerde Fatih’in otağını tanıtımını yapacağız. Onlar bizi izlemeye devam etsinler. Sadece yaptıklarımızı eleştirsinler. Yaptığımızda gelip binsinler, yaptıklarımıza açılış yapsınlar. Ancak güçleri buna yeter. Diyet ödemekten iş yapamazlar.

YÜZDE 87 MUTLULUK VAR
Onların mutsuz dediklerini de bulup onlarında mutlu olmasını sağlayacağız. Bundan sonra çıta mutluluk çıtadır. Bundan sonra gelen herkes insanların mutluluğu için çalışacaktır. Mutlu Şehir mottosu bir çıtadır. Bu bir yerde durmaz yaklaştıkça ilerler. Yaptığımız ankette bu kentin insanlarının yüzde 87’si mutlu olduklarını söyledi. Bu mutluluğun devam etmesi için çalışıyoruz. Emanete ihanet etmiyoruz. Var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑