Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Büyükakın: 'Büyükşehir makamını işgal edin yine sizinle kavga etmem'

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, meclis toplantısında CHP ve İzmit Belediyesine yönelik çok net ifadeler kullandı

16 Aralık 2021 Saat: 23:46
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.336 kez okunmuştur

Büyükakın: Büyükşehir makamını işgal edin yine sizinle kavga etmem
Büyükakın: 'Büyükşehir makamını işgal edin yine sizinle kavga etmem'

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi aralık ayı meclis toplantısı Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıda 115 gündem maddesi üzerinde görüşme yapıldı. Meclis gündeminde yer alan Süleyman Paşa Hamamı İzmit Belediyesi'ne tahsisinin kaldırılması gündeminde Büyükakın, sert tepki verdi. Hamam ile ilgili kararı dairesine iade ederek tahsis iptalini kaldırmayı oylatan Büyükakın, Cumhuriyet Parkı'nın da İzmit Belediyesi'ne tahsis edileceğini söyledi. Büyükakın, “Kavga çıkaran bir taraf var ve biz kavganın ortağı olmayacağız. Bize ait olan yerleri işgal ediyorsunuz. Gelin Büyükşehir makamını da işgal edin ama ben sizinle kavga etmeyeceğim” dedi.

KOMİSYONLA ÇALIŞILACAK
SP Grup Başkanvekili Mustafa Gürsoy, yaşanan ekonomik krizde yapı kooperatifleri ile daha uygun maliyetli evlerin yapılabileceğini belirterek, kooperatif elleri ile yeni yapıların yapılmasını önerdi. Bu talebin sadece kooperatiflerin talepleri ile doğrultusunda çalışma yapabileceğini söyleyen Büyükakın, imar komisyonu ile çalışma yapmalarını istedi.

PAZARDAKİ KOKU İÇİN ÇALIŞACAKLAR
Perşembe ve Cumartesi pazarlarında su giderlerinde tıkınma olduğunu ve koku şikayetlerine neden olduğunu belirten CHP grubu, ses ile ilgili de sıkıntıların giderilmesi için çalışma yapılmasını istedi. Büyükakın, meclis toplantısından sonra İzmit belediye Başkan Yardımcısı Ünal Özmüral ile Büyükşehir belediyesi yetkililerinin birlikte çalışmasını istedi. CHP grubu tarafından verilen soru önergesinde Gebze’de yapılan Milet Bahçesinin vaziyet planı, Millet bahçesinin doğusunda bulunan galericiler sitesinin yapılıp yapılmayacağı, millet bahçesinin ihalesinin TOKİ mi yoksa Büyükşehir tarafından mı yapıldığı soruldu.

ARAZİYİ BİZ ALIYORUZ
Gebze Millet Bahçesi yanında TOKİ’ye ait olan 57 dönüm arazinin galericiler sitesi olarak planlandığını söyleyen Büyükakın, “Bu konuda biz bakanlıkla görüşme yaptık ve bir galericiler sitesi ihtiyacı olduğunu söyledik. 180 milyon lira gibi bir maliyeti olduğu için satın almadık. Satın alınmasın diye galericiler sitesi olarak planlara işledik. Çünkü daha önce imarda depolama alanıydı. Galericiler zaten araya yapsanız da biz oraya gelmeyiz diyorlar. Eğer bir yer bulunursa biz oraya galericiler sitesi yapmayı istiyoruz. Eğer bir yer bulamazsak orada yaparız. Çevre bakanlığına başka bir yerimizi vermek için mutabakata vardık ve 57 dönüm arazinin takası için anlaştık. Henüz yazı gelmedi” dedi.

BAŞİSKELE SAHİLİNDE OTOPARK SIKINTISI
CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, Başiskele sahilinde hafta sonları ciddi bir araç geldiğini ve bölgedeki insanların sıkıntı yaşadığını söyledi. Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, mevcut alanları zaten otopark yapıldığını belirtti. Trafik dolaşım planının değiştirilmesi ile ilgili talep olduğunu söyleyen Özlü, ulaşım dairesi ile çalışma yapıldığını belirtti. SP Grup Başkanvekili Mustafa Gürsoy, balıkçılar barınağının kaldırılarak otopark sorunun çözülebileceğini belirtti.

KARARI TEKRAR GÖZDEN GEÇİRİN
Süleyman Paşa Hamamının tahsisinin iptali ile ilgili CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, daha önce mahsuplaşma sürecinde tahsisin kaldırılmasında sakınca olmadığını belirtmiş. Daha sonra İzmit belediyesi tahsisin devam etmesini istediğini söyleyen Taşdemir, “İzmit vizyonu yüksek bir ilçe. Günlük nüfusu bir milyonu bulan bir ilçe. Merkezde olan bir ilçenin pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini düşünüyorum. Küçücük bir yeri İzmit Belediyesine vermemek için neden bu kararı veriyorsunuz. İzmit Belediyesi halkın kullanımına açmak için proje yapmış. Bu çifte standarttır. Sahillerde sosyal tesisi olmayan tek ilçe İzmit belediyesi. Memlekette bu kadar sıkıntı varken bir hamamla uğraşmayı doğru bulmuyoruz. Kararı gözden geçirip İzmit halkı lehine bir karar verin” dedi.

DAİRESİNE İADE EDİLDİ
Süleyman Paşa Hamamı ile ilgili söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Fevzi Canbaz, kararın tekrar gözden geçirilmesini rica ettiklerini belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise, “Biz burayı İzmit Belediyesine verelim diyorum. Gruptaki arkadaşlarım da uygun görürse verelim. Komisyona iade edelim ve dairesine iade ederek sorun çözülür. Burası dün açılışı yapılan ve başkan danışmanını hareketi ile açılan bir yer. Sürekli kamuoyuna yanlış bilgi veriyorsunuz. 1 Ekim 2020 yılında bize burayı istemediğinizi söylemişsiniz. Bu işler biteli 3 ay oldu. Size 12 Kasım’da yazı yazmışsınız. İptal talebi ise 1 Ekim 2020.

İŞGAL EDİYORSUNUZ
Kamuoyunu öyle yanıltıyorsunuz ki. Cumhuriyet parkında hiçbir şey yapmadınız dediniz. Biz yapacağız dedik. Biz parkı yenileyeceğiz dediniz. Sonra parkı biz yapalım siz bırakın dediniz. Burada kavga eden iki taraf yok. Kavga var algısını yaratmaya çalışan sizsiniz. Burada tahsise ihtiyaç yok diyerek sonra tahsis istiyorsunuz. Sonra gidip burası bizim diyerek işgal ediyorsunuz. Hukuken size ait olmayan bir yeri işletiyorsunuz. Sizinle görüştüğümüzde burayı bize vermezseniz fatura kesemeyiz dediniz. Sonra gidip açılış yaptınız ve önüne zabıta diktiniz.

ASLA KAVGA ETMEYECEĞİM
Merak etmeyin biz öyle çiğlik yapmayız ve gelip oradan sizi çıkarmayız. Kavga eden birileri yok. Kavga çıkarmaya çalışan sizlersiniz. Adil olun diyorsunuz. Niyetimiz iyiyse neden gidip açılış yaptınız. Fiili durum yaratıyorsunuz değil mi? yıllardır bakmadığınız yeri alelacele tanıtım barosu yapıyorsunuz. Vatandaşların orası ile ilgili bir sürü sıkıntı var. Tam kaldırmaya karar verdik hemen orayı başka bir yer yapmaya karar veriyorsunuz. Bugün biz kavga edersek yarın gençler kavga eder. Gelin Büyükşehir’i işgal edin yine sizi çıkarmam. Orası da sizin olsun. Cumhuriyet Parkı'nın tahsisini yapacağız. Bu vesile ile sizi çalıştırmak istiyoruz” dedi.

MAHKEME DEVAM EDİYOR

Burası ile ilgili Vakıflar Genel Müdürlüğünün açtığı davanın bittiğini söyleyen Engin Taşdemir’e cevap veren Büyükakın, Kocaeli Asliye Ceza Mahkemesinde Davutpaşa Vakfı adına açılan davanın 28 Ocak’ta duruşması var. Gidip takip edin” dedi. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Algı yönetimi konusunda dersinizi çalışmışsınız. Vatandaşa yanlış bilgi vermeyin. İlk aşamasını Büyükşehir kazandı dedim. Algı yapmayın. Ayrımcılık yapıyorsunuz. Biz size hiç saygısızlık yapmadık” dedi.

ALGI YARATMAYIN
Hürriyet’in sesini yükselterek algı yönetimi yapıldığı iddialarına yanıt veren Büyükakın, “Size tahsisi uzattık diye mahcup oldunuz değil mi? Siz kamuoyunu yanıltıyorsunuz. Buyurun konuşun. Hakaret ediyorsunuz diye algı yaratmaya çalışmayın. Buyurun konuşun. Kavga çıkarıp üzerinden siyaset yapıyorsunuz. Kavga üzerinden siyaset yapmayın” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑