Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Büyükakın: Barajda 45 günlük suyumuz var

Kocaeli’nin ana su kaynağı Yuvacık Barajı’nda yağışların istenilen seviyede olmaması sebebiyle doluluk oranı yüzde 22’ye kadar geriledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, "Barajımızda şu anda 45 günlük suyumuz var" açıklamasında bulundu

10 Kasım 2022 Saat: 08:25
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.357 kez okunmuştur

Büyükakın: Barajda 45 günlük suyumuz var
Büyükakın: Barajda 45 günlük suyumuz var

Kocaeli’nin ana su kaynağı Yuvacık Barajı’nda her yıl bu mevsimlerde yaşamaya alışkın olduğumuz tablo yeniden ortaya çıktı. Beklenen yağışların bir türlü düşmemesi nedeniyle Yuvacık Barajı’nda İSU'nun internet siteinde yer alan bilgilere göre doluluk oranı yüzde 22 seviyesine kadar geriledi. Barajda 11 milyon 140 bin metreküp su bulunuyor. Kocaeli’nin bir diğer su kaynağı olan, Kandıra ve bağlı köylerin su ihtiyacını karşılayan Namazgah Barajı’nda doluluk oranı yüzde 57 seviyesindeyken, barajda kalan su miktarı 12 milyon 820 bin metreküp.

45 GÜNLÜK SUYUMUZ VAR
Karamürsel Ereğli'deki balıklandırma programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, şunları söyledi:

"Barajımızda şu anda 45 günlük suyumuz var. Sapanca’dan su alacağız. Ama Sapanca kurursa ne yapacağız. Yağışlar bizim istediğimiz gibi yağmazsa içecek suyu nereden bulacağız. Hiçbir şehrin alt yapısı 40-50 kilogramlık yağışları kaldırmıyor. Biz insanoğlu olarak kullanacağımızda daha fazla kullanacağız. Limit aşım günü diye bir kavram var. Limit aşım günü insanların bir yılda tüketmesi gereken miktarın tüketilmesi. 1970’li yıllarda ortaya çıkan bu kavramda limit aşım günü Aralık ayındayken, şimdi temmuz ayında. Bu gelecekten tüketiyoruz. Dünyanın böyle devam etmesi mümkün değil. Evrenin kendi içinde bir düzeni var. Evren kendini koruyacak. Biz kafalarımızı değiştirmeliyiz. Yoksa bu dünyada canlı yaşayamayacak."

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑