Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Büyükakın açıkladı: Çöp için önce Ar-Ge sonra Kandıra

Büyükakın, merakla beklenen çöp sorunu ile ilgili yapılan iki çalışma hakkında detayları paylaştı. Büyükakın, çöpte Ar-Ge çalışması olmazsa Kandıra’da biyokurutma ve ayrıştırma projesini yapacaklarını söyledi.

27 Ekim 2021 Saat: 03:07
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.970 kez okunmuştur

Büyükakın açıkladı: Çöp için önce Ar-Ge sonra Kandıra
Büyükakın açıkladı: Çöp için önce Ar-Ge sonra Kandıra

Basın mensupları ile bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, kentin sorunları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kenttin sorunlarını çözecek projeler hakkında bilgi veren Büyükakın, merakla beklenen çöp sorunu ile ilgili yapılan iki çalışma hakkında detayları paylaştı. Büyükakın, çöpte Ar-Ge çalışması olmazsa Kandıra’da biyokurutma ve ayrıştırma projesini yapacaklarını söyledi.

DENEME YAPILACAK
İzaydaş çöp depolama alanı dolduğunu söyleyen Büyükakın, “Şimdi orada oluşan çöp tepesinin ardında ilave bir lod yapacağız. Böylece projemizde için zaman kazanmış olacağız. Çöp için iki şey yapıyoruz. Şu anda İzaydaş alanı içinde hali hazırda AR-GE çalışması 3-4 ay sonra ilk deneme tesisi yapacak. Gazdan elektrik elde üretim tesisi bu. Bana çalışacak gibi geliyor. Olur, da çalışmazsa öbür nokta iki sene içinde dolarsa Kandıra’da daha önce tartışılan noktada Mahalli Çevre Koruma kararı aldık. Belediye meclisinden ÇED kararı için yetki aldık.

AR-GE ÇALIŞMAZSA KANDIRA YAPILACAK
Ar-Ge projesinde 400 tonluk bir yapı var. 4 ayrı kırıcı var. Laboratuvar ortamında bir tonluk tesisi çalıştırıyorlar. Çöpü bertaraf edip, gaza dönüştürüyorlar. 400 tonluk tesis için çalışması için çalışılıyor. Yatırım yapan kişi 20 milyon civarında bir yatırım yaptı. Adam başarısız olursa her şey çöp olacak. Benim tahmini çalışacak. Çalışmazsa Kandıra’daki alanda bir biyokurutma ve ayrıştırma tesisi yapacağız. Ar-Ge tesisi başarısız olursa o tesisin yapım süreci devam edecek. İzaydaş’ın orada yapacağımız lod bizi idare edecek. Ar-Ge çalışması başarılı olursa bir tanesi de Gebze’de yapılacak. İzaydaş’a bir tane daha yapılacak. Ar-Ge çalışırsa bir ilk olacak. Ar-Ge çalışırsa Kandıra’ya biyokurutma yapmaya gerek kalmayacak” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑