Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Büyük acının üzerinden tam 23 yıl geçti

Resmi rakamlara göre 18 bin 373 kişinin hayatını kaybettiği, 48 bin 901 kişinin yaralandığı ve geriye birçok acının kaldığı 17 Ağustos Gölcük Depreminin üzerinden tam 23 yıl geçti.

16 Ağustos 2022 Saat: 08:23
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.002 kez okunmuştur

Büyük acının üzerinden tam 23 yıl geçti
Büyük acının üzerinden tam 23 yıl geçti

1999 yılının 16 Ağustos'u 17 Ağustos'a bağlayan gecesi meydana gelen 7,4 şiddetindeki deprem sonrası milyonlarca insanın kaderi değişti. Binlerce insanın mezar taşlarındaki ölüm tarihlerinin aynı gün olmasına neden olan 45 saniyelik depremin üzerinden tam 23 yıl geçti. Depremde hayatını kaybedenler bugün ve yarın düzenlenecek programlarla anılacak.

BAKAN SOYLU KATILACAK
Yakın tarihinin en büyük felaketi olarak görülen depremin anma programına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katılacak. Programı bugün saat 21.00’de Gölcük Anıtpark’tan Kavaklı sahilindeki tören alanına doğru kortej yürüyüşü ile başlayacak. Programa 81 ilden gönüllüler, Kocaeli Yerel Destek ekipleri ve çok sayıda vatandaşın katılması bekleniyor.

ANITA ÇELENK SUNULACAK
Kortejin Kavaklı sahiline ulaşmasının ardından 21.45’te Kuran-ı Kerim tilaveti okunacak ve deprem şehitleri için dualar edilecek. Törende protokol konuşmaları sonrasında sahne alacak ünlü şair Dursun Ali Erzincanlı, en güzel şiirlerini Kavaklı sahilince seslendirecek. Anma programı her yıl olduğu gibi saat 03.02'de de deprem anıtına çelenk sunumu ile sona erecek.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑