Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Ekonomi

Bulut: “İş var, eleman yok”

Ülke genelinde ve ilimizde gündemde olan eleman sıkıntısını değerlendiren KOTO Başkanı Necmi Bulut, “İş insanlarımızın sıkıntılarından biri de eleman bulamamak. İş var ama eleman yok” açıklamasında bulundu.

1 Kasım 2021 Saat: 15:34
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.024 kez okunmuştur

Bulut: “İş var, eleman yok”
Bulut: “İş var, eleman yok”

KOTO Başkanı Necmi Bulut, koronavirüs ile mücadeledeki son durumu ve eleman sıkıntısına dair açıklamalarda bulundu. İş olduğunu ancak eleman bulunamadığını belirten Başkan Bulut şunları söyledi, “İçerisinden geçmekte olduğumuz dönemde esnafımız aç-kapat durumu olmadığı sürece toparlanmaya devam eder. Toparlanma sürecimizi devam ettirebilmek için üyelerimizin de ellerinden geleni yapması gerekiyorlar. Hizmet sektöründeki arkadaşlarımız sıkıntılı, kapanma olmaması durumunda onlar da tekrar ayağa kalkabileceklerine inanıyor. Üyelerimizin toparlanma takvimleri için süre vermek çok zor ama pandemi sona erdiği takdirde 1 yıla kalma toparlanabilirler.

USTAM PROJESİ AVANTAJ
Genel anlamda iş insanlarımızın sıkıntılarından biri eleman bulamamak, hatta iş var ama eleman yok denilebilir. Bu konuyla ilgili belki de eğitim politikamızı gözden geçirmemiz gerekiyor, belki de ailelerin çocuklarına ille de üniversite bitirsin, şu olsun bu olsun diye diretmelerinden vazgeçmesi lazım. Günümüzde ailelerin ‘Onun çocuğu okudu, benimki de okusun’ hevesi var ama sonunda karşımıza diplomalı işsizler ordusu çıkıyor. USTAM projesi ile birlikte, ki bizlerde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bu projede ortağız, orada Kocaeli ölçeğinde iyi çalışmalar olacak, bugüne kadar hiç meslek grubunda yer almamış gençlerimizi meslek sahibi yaparak iş insanlarımıza eleman sağlayacağımızı düşünüyorum.

HERKES AŞISINI OLSU
KOTO Teknik Lisesi, mesleğini son derece bilen gençlerimizin yer aldığı bir eğitim kurumu. Genç arkadaşlarımız hem eğitimlerini alıyorlar hem de çalışma imkanı buluyorlar. Eğitim hayatı sonrası askere giden öğrencilerimiz de var ve o öğrencilerimizle de bağlarımızı kopartmamaya özen gösteriyoruz. Öte yandan yaklaşık 2 yıldan beri devam eden pandemi sürecinin içerisindeyiz. İnsanlarımızdan, üyelerimizden aşıya önem vermelerini istiyorum. Ben aşı oldum, ailem tamamen oldu, üyelerimize aşı olmalarını söylüyoruz ama aşı olsak dahi maske, mesafe ve temizlik kurallarına bağlılığımızı devam ettirmeliyiz. Çocuklar okula başladı, inşallah kapanmadan süreci devam ettirebiliriz ama öğrencilerimizi de konu hakkında bilinçlendirmeliyiz.”

       

YORUMLAR

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere 1 yorum yapılmıştır
ferit çağlayan 02.11.2021 19:41
kapatın özel üniversiteleri...devlet okullarınada hak eden girsin o zaman!!!! kendi çocuklarınızı da yurt dışına değil sanayiye gönderin!!! tek derdiniz milletin çoluğunu çocuğunu üç kuruşa köle yapmak.... 2825 TL ye çalıştıracak köle bulamıyoruz diye ağlıyorsunuz....2825 tl yi zor veriyorsunuz sgk yıda devlet ödüyor...ohhh gel keyfimmmm
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑