Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Bu sene Ramazan’da sıcak pide yok

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı ilimizde yaptığı basın açıklamasında fırınların iftardan 2 saat önce üretimin duracağını fakat satışların devam edeceğini söyledi

22 Nisan 2020 Saat: 13:46
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.279 kez okunmuştur

Bu sene Ramazan’da sıcak pide yok
Bu sene Ramazan’da sıcak pide yok

Ramazan pidesinin fiyatlarıyla ilgili olarak Birlik İşhanı’nda bulunan Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklamasını Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı ve Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı gerçekleştirdi.

PİDE FİYATLARI BELLİ OLDU

Toplantıda Türkiye genelindeki pide fiyatlarının yanı sıra pidenin kaçta satılacağı, satış esnasında nelere dikkat edileceği, sokağa çıkma yasağının olduğu dönemlerde satışların nasıl gerçekleştirileceği tek tek açıklandı. İlimizde bu yıl Ramazan’da 370 gram pide 3,5 liradan, 740 gram büyük pide ise 7 liradan satılacak.

“İZİNSİZ DAĞITIM YASAK”

Toplantıda konuşan Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, şu ifadeleri kullandı; “ İçişleri Bakanlığı tarafından 16 Nisan’da genelge yapıldı. Tüm fırınlarımız uygulamalarını ona göre gerçekleştirildi. Bir ilçedeki işletme sahipleri fırın olmayan bölgelerde ekmek dağıtımı yapabiliyordu. 2 hafta içerisinde tek bir vatandaşımızı ekmeksiz bırakmadık. Genelgeler doğrultusunda çalışmalarımızı yaptık. Son genelge gereği bir ilçede dağıtım yapan işletme sahibi başka ilçede dağıtım yapamayacak. Bunu yapanlara izinsiz dağıtım yapıldığı için ceza yapılacak. İzin belgesi olmayan hiçbir aracın dağıtım yapamayacak.

“ÜRETİM 2 SAAT KALA DURACAK”

Ramazan Pideleri iftara yakın fırınlarda kuyruk oluşturmaması için bir dizi önlemler alındı. Vatandaşın özel pide siparişi yasaklandı. Fırınlarda yoğunluğu bu önleyecek. İftara 2 saat kala fırınlarda üretim duracak fakat satışlar devam edecek. Satışlarda sıkıntı yok, üretim 2 saat önce son bulmuş olacak. Bu da yoğunluğun önlenmesini sağlayacaktır. Buna rağmen ufak da olsa bir yoğunluk varsa sosyal mesafe korunacaktır.

“RAKAMLARI DÜŞÜK TUTTUK”

Pide fiyatları konusunda 1 ay önce çalışmalar yapıldı. Geçen sene 8,5 lira olan kilogram fiyatının 10 lira üzerinde olmaması yönünde çalışma yapmıştık. Ramazan pidesi Ankara’da 277 gramı 2 buçuk lira, İzmir’de 300 gram 3 lira, İstanbul’da, 350 gramı 3 lira, 400 gramı 4 lira, Kocaeli’de 370 gram pide 3 buçuk lira. Geçen yıla göre yüzde 8 ile yüzde 12 arası bir artış söz konusu fiyatlarda. Bu seneki un fiyatlarına bakarsak bu rakamları düşük tuttuğumuzu söyleyebiliriz. Halkın alım gücü düşünülerek fiyatlar oluşturuldu. Ramazan ayımız mübarek olsun ve virüs belasından bir an önce kurtuluruz İnşallah.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑