Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

“Biz bittik Tarım Bakanım! Siz nasılsınız?”

Kandıra Ziraat Odası Başkanı Erdal Çetin, pandemi süreci ile mücadele veren üreticinin sürekli artan maliyetlere direnecek gücü kalmadığını belirterek, sosyal medyadan Tarım Bakanlığına seslendi.

10 Haziran 2021 Saat: 02:20
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.346 kez okunmuştur

“Biz bittik Tarım Bakanım! Siz nasılsınız?”
“Biz bittik Tarım Bakanım! Siz nasılsınız?”

Kandıra Ziraat Odası Başkanı Erdal Çetin, üreticilerin pandemi sürecinde hızla artan maliyetler dolayısıyla zor günler geçirdiğini belirterek sosyal medyadan Tarım Bakanlığına seslendi ve tepkilerini dile getirerek gerekli önlemlerin alınmasını talep etti. İşte Başkan Çetin’in o paylaşımı; “Biz bittik Tarım Bakanım. Siz nasılsınız? Sayın bakanım artık dayanacak gücümüz, nefes alacak halimiz kalmadı. Serumla yaşıyorduk oda bitti ölüyoruz duyun sesimizi. Tamam tüm dünyayı saran covit illetinden ülkemiz de etkilendi fakat her gün kullandığımız yem, gübre, ilaç ve mazot zamları artık canımıza yetti. En sonunda 50 kg gübre çuvalı 200 TL, yem çuvalı onunla yarış halinde 150 TL ile 170 TL arasında, kim kimi geçer merak içerisinde beklemekteyiz.

DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI

Hal böyle iken, çiftçinin reelde gördüğü enflasyon %100 ama TÜİK verilerine göre %15 seviyesinde. Bir de anlamadığımız konu tarımda büyüme oranımız %40. Vallahi bu hesabın içinden biz çıkamadık çıkan biri varsa lütfen bizi de aydınlatsın. Bu şartlarda bırakın tarlaya tohum, gübre atmayı ekili alanlarımıza bile sulama yapmak için su yüklemesi yapamaz durumuna geldik. Kim nasıl müdahale eder kim denetler bilmem ama artık dayanacak gücümüz kalmadı. Şunu bilin ki niyetimiz asla isyan etmek, yol kesmek, eylem yapmak değil devletimiz tarafından bu konular üstünde oynanan kirli oyunların önüne geçilmesi üretimin devamlılığı için çiftçilerimize sahip çıkılmasıdır.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑