Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Birlik başkanları kurbanlıklar için tavsiye fiyatlarını açıkladı

Kurban Bayramı öncesinde birlik başkanları bir araya gelerek kurbanlıklar tavsiye fiyatlarını açıkladı. İnek için canlı kilogram fiyatı 130 TL olarak belirlendi.

14 Haziran 2023 Saat: 23:39
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.035 kez okunmuştur

Birlik başkanları kurbanlıklar için tavsiye fiyatlarını açıkladı
Birlik başkanları kurbanlıklar için tavsiye fiyatlarını açıkladı

Kocaeli ili sınırları üreticilerin 2023 yılı Kurban Bayramı’nda kurbanlık satışı canlı KG/TL ücretlerinin belirlenmesi için Kocaeli Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mehmet Bostancı ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Çakır, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cemil Gülfen, Kasaplar ve Celepler Esnaf Odası Başkanı İsmail Şalgam, Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği Başkanı Tayfun Sönmez, Süt Üretici Birliği Başkanı İbrahim Yılman ve İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan katıldı.

TAVSİYE FİYATLARI AÇIKLANDI
Birlik Başkanları yaptıkları toplantıda 2023 yılı Kurban Bayramı’nda kurbanlık satışı canlı KG/TL ücretleri için fiyatları belirledi. Belirlen fiyatlar şu şekilde; Tosun kilogram 150 TL, Düve kilogram 140 TL, İnek kilogram 130 TL, Toklu kilogram 165 TL, İğdiş kilogram 155 TL, Koyun Dişi kilogram 155 TL, Keçi Dişi kilogram 155 TL olarak belirlendi. Fiyatların belirlenmesi detaylarında artan üretim maliyetlerin hesap edildiği, ülke hayvancılığının sürdürülebildiğinin göz önüne alındığı ve çevre illerdeki yerel üreticilerle iletişim halinde olarak üretici ve tüketici arasındaki denge gözetildiği vurgulandı.

DİŞİ HAYVAN KESMEYELİM
Tavsiye fiyatları belirlenmesi sonrasında konuşan Kocaeli Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mehmet Bostancı, “Bugün birlik başkanlarımız ile bir araya gelerek tavsiye fiyatlarımızı belirledik. Vatandaşlarımız büyükbaş hayvanların 2 yaşından, küçükbaş hayvanların 1 yaşından büyük olmalarına dikkat etmeli. Kurban kesilecek hayvanın gebe olmaması, burun akıntısı ve kör, topal olmamalarına dikkat edilmeli. Son olarak üretimin devam etmesi adına vatandaşlarımızdan talebimiz dişi hayvan kesmemeleridir.” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑