Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Bir zam da ulaşıma geliyor!

Toplu taşıma yapan özel halk otobüslerinin bağlı olduğu Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası ile ulaşım kooperatifleri UKOME’ye yeni fiyatlandırma için başvurdu. Tarifelerin güncellemesini isteyen kurumlar en az yüzde 25 zam yapılması gerektiğini belirt

3 Haziran 2022 Saat: 08:04
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.026 kez okunmuştur

Bir zam da ulaşıma geliyor!
Bir zam da ulaşıma geliyor!

Benzin ve mazota peş peşe gelen zamların ardından Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası, toplu taşımaya zam yapılması için UKOME’ye başvuruda bulundu. Zam oranı belirtmeyen oda yönetimi, tarifelerde güncelleme istedi. UKOME’nin önümüzdeki ay yapacağı toplantıda zam talebini gündeme alıp almayacağı kesinleşmezken, oda ve kooperatifler yapılan yüksek mazot ve benzin fiyatları karşısında artık kontak çevirmeyecek noktaya geldiklerini söylüyor.

SADECE MAZOTA 20 BİN LİRA VERİYOR
Ulaşıma 2022 yılında Ocak ve Mart ayında yapılan zammın ardından üçüncü zam için Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası UKOME’ye başvuruda bulundu. Motorine bir yılda yüzde 260, benzine yüzde 240, 2022 yılının ilk 5 ayında ise motorine yüzde 127, benzine ise 113 oranında zam yapıldı. Yapılan zamlar karşısında bir özel halk otobüsünün bir ay içinde sefer yaptığı 22 günde harcadığı en düşük mazot ücretinin yaklaşık 20 bin lira olduğunu belirten oda ve ulaşım kooperatifleri yöneticileri, bu maliyetler karşısında ayakta kalmalarının imkansız olduğunu ifade ediyor.

EN AZ YÜZDE 25
Oda ve kooperatifler UKOME’ye verdikleri dilekçede zam oranı belirtmedi. Ancak tarifelerde birçok ilde güncellemelerin yapıldığı ve Kocaeli’nin de bu güncellemeyi yapmasını istedi. Toplu taşımada ücretlere en az yüzde 25 zam yapılması gerektiğini söyleyen oda ve kooperatif yöneticileri zammın kaçınılmaz olduğunu kaydetti. Zam yapılmaması halinde yaz aylarında toplu taşımada ciddi sıkıntıların yaşanabileceğine dikkat çekildi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑