Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Bir tarafta grev bir tarafta miting

MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde masada anlaşma çıkmayınca sendikalar grev kararı aldı. Birleşik Metal-İş 14 Ocak’ta grevi başlatacak. Türk Metal ise pazar günü Kocaeli’de yapacağı Büyük Metal Mitingi ile son kez işvereni uyaracak.

1 Ocak 2022 Saat: 09:32
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.181 kez okunmuştur

Bir tarafta grev bir tarafta miting
Bir tarafta grev bir tarafta miting

Türkiye genelinde 130 bin, Kocaeli’de ise 30 bin işçiyi ilgilendiren MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma çıkmadı. İşçi ücretlerine yüzde 29 zam isteyen Türk Metal Sendikası, yüzde 30,89 zam isteyen Birleşik Metal-İş Sendikası ve yüzde 28 zam isteyen Öz Çelik-İş Sendikası ile masaya oturan MESS, işçinin talebini karşılayan bir teklifle masaya gelmedi. Arabulucu sürecinde de anlaşma çıkmayan görüşmelerde grev süreci başladı. Birleşik Metal-İş Sendikası 14 Ocak itibariyle fabrikalarda grevleri başlatacak, Türk Metal ise pazar günü Kocaeli’de yapacağı Büyük Metal Mitingi ile işverene son uyarısını yapacak.

EYLEMLER BAŞLADI
Türk Metal, Birleşik Metal-İş ve Öz Çelik-İş Sendikası ile işveren sendikası MESS arasındaki görüşmelerde masada anlaşma sağlanmayınca arabulucuya gidildi. İşveren sendikası MESS’in işçilere yüzde 12 zam teklifini masaya getirmesi ile masadan kalkan sendikalar, verilen teklifi reddetti. Grev sürecinin başlaması ile yapılan görüşmede ise işveren sendikası teklifini yüzde 17’ye çıkarmasına rağmen sendikalar bu teklifin ülke gerçekleri ile bağdaşmadığını söyleyerek reddetti. Görüşmelerin tıkanması ile birlikte sendikalar, örgütlü oldukları fabrikalarda mesai ve işe geç başlama eylemlerini başlattı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑