Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Siyaset

Binali Yıldırım Kocaeli’de: “Depremzedeler bir ders daha vermek istiyor”

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Kocaeli mahalle temsilcileri ile buluştu. Yıldırım yaptığı konuşmada, “Dün deprem bölgesindeydik. CHP’liler tarafından yapılan davranış insanların çok ağırlarına gitmiş. Bir kez daha ders vermek istiyorlar

22 Mayıs 2023 Saat: 14:32
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 525 kez okunmuştur

Binali Yıldırım Kocaeli’de: “Depremzedeler bir ders daha vermek istiyor”
Binali Yıldırım Kocaeli’de: “Depremzedeler bir ders daha vermek istiyor”

AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı, 28 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı 2.tur seçimleri öncesi Parlamenter sistemin son Başbakanı, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ı ağırladı. Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleşen programda Binali Yıldırım, AK Parti Kocaeli mahalle temsilcileri ile bir araya geldi. Programda AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Sadettin Hülagü, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Veysal Tipioğlu, Cemil Yaman, Sami Çakır, Mehmet Akif Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İl Başkanı Şahin Talus, belediye başkanları, ilçe başkanları, yöneticiler, milletvekili aday adayları ve AK Parti’ye gönül vermiş vatandaşlar katıldı.


EN BÜYÜK DESTEĞİ VERECEĞİZ
AK Parti İl Başkanı Şahin Talus açılış konuşmasında, “71 gündür sahadayız. 472 mahallede program yaptık. Cumhur İttifakı olarak Kocaeli’de 54.7 oy aldık. Pazartesi günü hemen ilçe başkanlarımızla bunun dışında il yönetimimizle, TKM başkanlarımızla, tüm mahalle başkanlarımızla toplantılar yaptık. Allah'ın izniyle 28 Mayıs'ta Kocaeli'den daha büyük destek vermek için gece gündüz çalışıyoruz. Ben Kocaeli'den 28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanımıza en büyük desteği vereceğinize inanıyorum.


ŞAŞIRDILAR, DAHA DA ŞAŞIRACAKLAR
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın konuşmasında, “ Rakiplerimizin Şakül’ü kaydı. Görüyorsunuz her gün başka bir şey söylüyorlar. Hangi işareti yapacaklarını, nereye mesaj vereceklerini şaşırdılar. Dönme dolap gibi, dön baba dönelim, dön baba dön. Her gün başka mesaj, şaşırdılar daha da şaşıracaklar. Bizim istikametimiz hiç değişmiyor. Mesajımızı belli. Tek devlet, tek vatan, tek bayrak, tek millet. Değil mi? Adayımız belli sizlerden sadece ne bekliyoruz? Aynı kararlılıkla gevşemeden, durmadan, yorulmadan devam etmenizi bekliyoruz.” dedi.


TEKRAR RECEP TAYYİP ERDOĞAN DİYORUM
Milletvekilleri adına söz alan AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, “Aramızda kıymetli bir misafirimiz var. Yolları bölen, gönülleri birleştiren, denizin altından tünelleri yapan havayollarını halkın yolu yapan son Başbakanımız, Genel Başkan Vekilimiz şehrimize hoş geldiniz. Teşkilatımızın her birine teşekkür ediyorum. Agresif millet koalisyonuna karşı dimdik durdular, sandıkları bir an boş bırakmadılar. 28 Mayıs’a giderken her dakikasını kandilden mesaj alanlar, Biden’in emperyalist güçlerin verdiği destek ile değil vatandaşın verdiği destek ile tekrar Recep Tayyip Erdoğan diyorum” dedi.


REKOR OYLA CUMHURBAŞKANI SEÇECEĞİZ
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, “Milletimiz Cumhurbaşkanını açık ara birinci yaptı. Normalde seçildi ama salt çoğunluk ihtiyaç olduğu için ikinci tura gidiyoruz. İkinci tur da yüzde 50+1 ‘de kalacak değiliz değil mi? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tekrar rekor oyla Cumhurbaşkanı seçmeye hazır mısınız? Yeni vekiller seçildi zaman dar diye konuşmaktan feragat ettiler. Kadın Kolları Başkanımız Yasemin Özdemir bu seçimde milletvekili kıl payı ıskaladı. Benim tertip Mehmet Ellibeş ile bir sonraki seçimde beraber meclise gideceğiz.


KOCAELİ BİR NUMARA OLUR, ÇIKARIZ
Kocaeli ihracatı ve her şeyi ile Türkiye’ni yükünü alan bir yer. Körfez olmasa Türkiye bir çok yönden eksik kalır. Otomotiv, savunma sanayi ve her şey burada. Nüfus arttığı için 14 Mayıs’ta oran kısa geldi. Şimdi bir küçük hesap yaparak mahalle başkanlarına görev vereceğiz. Her mahallede en az 15 oy lazım. 6 bin 100 oy eksiğiniz var. Sizden minimum 20 bin oy istiyoruz. 20 bin oy demek sandığa gitmeyen 127 bin hemşehrimizin sadece yüzde 20’sinin oyu demek. İptal edilen 23 bin 500 oyun tamamı demek. İptalleri önler, sandığa gitmeyenlerden de 20 bin oyla onları sandığa götürmeyi başarırsak havada karada denizde Kocaeli’de bir numara olur çıkarız.


PUSULADA SIRA DOĞRU YAPILMIŞ
Bu hesap uzmanlarının hesabına benzemez. O hesap uzmanı çakıldı. Bütçe konuşmalarında da biz ona çok güzel şeyler anlattık. Bir kamyoncunun İstanbul’dan Ankara’ya giderken ne kadar maliyetini olduğunu anlattık. Kılıçdaroğlu anlattı anlattı durdu sen yürüyerek gittin bu işten sen anlamazsın dedim. Ben bunun neresini düzelteyim dedim. Mahalle başkanlarına çok basit bir görev düşüyor. Bildiğiniz insanları sandığa götürün, demokrasiye katkı vererek vatandaşlık görevini yapsın. Bu sefer bu kadar iptal oy almaz. Oy pusulasında sıralama da düzgün yapılmış. Zahmet çekmeye gerek yok bir numaraya mührü vurup işi bitiriyorsunuz.


YARDIMLAR ZEHİR ZIKKIM OLSUN DEDİLER
Kocaeli daha fazlasını hak ediyor. Osmangazi Köprüsü, Kuzey Marmara ve Darıca- Gebze metrosu. Kocaeli’nin alması gereken alt yapı hizmetlerini ziyasediyle yaptık. Bizim anlayışımızda hizmette siyaset yok. Deprem öncesi üç beş tane insani yardım yaptılar ve oy çıkmayınca zehir zıkkım olsun dediler. Bunlara o depremzedelerin, depremi hayatıyla ödeyenlerin yüreğinin ateşini 28 Mayıs bir fırsattır, önemli bir gündür. Kocaeli bunun gereğini yerine getirecektir. 28 tarihi siyasette önemli. 28 Şubat’ı gençler iyi ki yaşamadınız. O dönemin cevabını 28 Mayıs’ta en güzel şekilde vereceksiniz. Kocaeli sandıkları patlatmaya var mısınız?


SAMİMİ VE DÜRÜST OLACAĞIZ
Seçim olmuş 2 saat sonra bunların iki belediye başkanları var. Yüzde 58’de kazandık diyorlar. Nasıl oluyor bu kardeşim? Milletin aklıyla alay etmeye kalktılar, rezil rüsva oldular. Gerçeği kabul etmek zorunda kaldılar. Millet bunları yemez. Devamlı U dönüşü yapanlar yerinde dolaşır durur hiç bir yere varamazlar. Bunların da yaptığı iş böyle. Bizim her zaman duruşumuz nettir. Tam bağımsızlık. Kemal Bey güney koridorunu millete yeni bir iş yapmış gibi gösterdi. Azerbaycan nerde? Samimi olacağız, dürüst olacağız. 21 yıldır milletimizin önündeyiz.


DEPREMZEDELER BİR DERS DAHA VERMEK İSTİYOR
Sorunlarımız var doğru. Herkesin sorunu var. Sorunlar olacak onu çözen irade de olacak. Sorunları torunlara havale etmeden geliyoruz. Bizim prensibimiz açık; “Hizmette eser üretmede siyaset olmaz.” Bunların insana verdikleri değerin oy kadar olduğunu gördük. Dün deprem bölgesindeydik. İnsanların gerçekten bu davranış çok ağırlarına gitmiş. Bir kez daha ders vermek istiyorlar. 50 binden fazla insanımızı kaybettik. Asrın felaketinde başka bir ülke olsaydı hiçbir şey yapamazdı. Çok ciddi söylüyorum. Amerika’da tufan oluyor 1 hafta devlet gelmiyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız bize belki de en az oy çıkan yerde 3 ay çalıştı. Biz oy vermediler diye hizmet götürmeyelim mi? İnsanlık böyle bir şey mi? Biz çalışmaya üretmeye devam edeceğiz. 28 Mayıs’ta Kocaeli’de oyumuzu yüzde 60’ın üzerine çıkacağız.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑