Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Berberlerin fiyatları yüzde 100 zamlandı!

Kocaeli Berberler Esnaf Odası’nın yeni fiyat tarifesi de Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) tarafından onaylandı. Berberlerin fiyatları yüzde 100 zamlandı! Saç kesimi, cilt bakımı artık çok daha pahalı

20 Temmuz 2023 Saat: 09:26
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.078 kez okunmuştur

Berberlerin fiyatları yüzde 100 zamlandı!
Berberlerin fiyatları yüzde 100 zamlandı!

2020 başından bu yana sürekli artan girdi maliyetleri geçtiğimiz günlerde gelen su zammı başta olmak üzere asgari ücrette yapılan artış Kocaeli Berberler Esnaf Odası’nı zam kararı almaya itti. Mustafa Bozkurt başkanlığındaki oda yönetimi yeni tarifeyi hazırlayarak, berberlerin zam talebini KESOB’a iletti. Lüks, A Sınıfı ve B Sınıfı olarak üç farklı kategoride fiyatlandırma yapıldı. Onaylanan yeni tarifeyle Lüks sınıfta 120 lira olan saç kesimi 250 liraya, A sınıfında 80 lira olan ücret 180 liraya, sınıfında ise 60 lira olan ücret 130 liraya çıkartıldı. Sakal kesim ücreti için de lüks sınıfta 120 TL, A sınıfında 100 lira, B sınıfında da 80 lira alınacak.

DAMAT TIRAŞI 1000 LİRA OLDU
Berberlerin yeni tarifesinde en yüksek fiyat damat tıraşında oldu. Daha önce 500 lira olan damat tıraşı ücreti yüzde 100 artışla 1000 liraya çıkartıldı. Bu fiyat, her üç sınıfta da aynı şekilde uygulanacak. Berberlerde saç yıkama ücreti olarak da sınıflarına göre 60-80 ve 100 lira olarak alınacak.

BU FİYATLAR UYGULANABİLİR Mİ?
Piyasanın gelişen şartlarına, girdi maliyetlerindeki yükselişe uygun olarak belirlenen yeni tarifedeki rakamlar vatandaşlar kadar, berberleri de endişelendiriyor. Bir çok işletme sahibi, bu fiyatların uygulanacak tavan ücretler olduğunu, mesleki rekabet kapsamında çoğu berberde bu fiyatların altında ücret alınacağını söylediler. Berberler, kendi aralarında bir değerlendirme yaparak, daha uygulanabilir, vatandaşı da sıkıntıya sokmayacak bir rakam üzerinde uzlaşma arayışına gidecek.

BOZKURT’TAN ÇAĞRI VAR
Kocaeli Berberler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Bozkurt hem esnafa, hem de vatandaşa çağrıda bulundu. Yeni tarifeyle ilgili Bozkurt yaptığı çağrıda “Yeni tarifeler işletmelere asılmak zorunda. Bunu Ticaret Bakanlığı ve doğal olarak Ticaret İl Müdürlüğü istiyor. Esnafımızın tarifeyi odadan alarak asması şart, aksi takdirde cezai işlem uygulanacağı açıklandı.” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑