Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Belediye işçisinin gözü başkanlarda! Büyük bölümünün maaşı geride kaldı...

Asgari ücretin 5 bin 500 liraya yükseltilmesi ile belediye işçilerinin büyük bölümünün maaşı geride kaldı. Sendikalar toplu iş sözleşmesine rağmen ara protokol ile işçilerin ücretlerine acil düzenleme yapılmasını istiyor

3 Temmuz 2022 Saat: 07:07
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.368 kez okunmuştur

Belediye işçisinin gözü başkanlarda! Büyük bölümünün maaşı geride kaldı...
Belediye işçisinin gözü başkanlarda! Büyük bölümünün maaşı geride kaldı...

Hükümet, yaşanan hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon karşısında asgari ücrete ara zam yaptı. Böylece, 4 bin 253 lira olan asgari ücret 5 bin 500 liraya çıktı. Bu artış sonrası kamuda sözleşmeli, alt işveren ve belediye şirketlerinde çalışan işçilerin maaşı, sendikalı olmalarına rağmen asgari ücretin altında kaldı. Yasal olarak asgari ücret düzeyine çekilecek ücretlerin üzerine zam yapılması için belediyelerde örgütlü olan sendikalar harekete geçti. Kocaeli’deki 13 belediyede örgütlü olan Hizmet-İş, Belediye-İş ve Genel-İş’in başkanları, işçilerin ücretlerinde iyileştirmeye gidilmesi için çalışma yapacaklarını söyledi.

BELEDİYE İŞÇİSİNE HAKSIZLIK OLACAK
Genel-İş Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük: Asgari ücret zammı konusunda zaten çok iyimser değildik. Açlık sınırının 6 bin 391 lira olduğu yerde 5 bin 500 lira ücret olmaz. Yoksulluk sınırı 20 bin liranın üzerinde. Asgari ücret bir kişinin yaşamı için belirlenen bir ücrettir. Böyle bakıldığında her gün hayat pahalılığının ve ekonominin tepe taklak olduğu yerde açıklanan bu rakam mevcut krizi aşacak bir rakam değildir. Birçok belediyede işçilerin ücretleri 5 bin 5500 liranın altında kalan yevmiyeler oldu. Yevmiyeler asgari ücret seviyesine çekilecek ama toplu sözleşme olan yerler asgari ücretli oldu. Mutlaka işverenlerle oturup iyileştirme talebinde bulunacağız. Aksi halde çalışan arkadaşlarımıza ciddi haksızlık olacak.

ÜCRETLERİ DÜŞTÜ
Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy: Asgari ücrete yapılan bu zam enflasyon artışı önlenir ve fiyatlar baskılanırsa o zaman çok olmamakla beraber olumlu olur. İlçe belediyelerinde çalışanların yevmiyeleri. 215 liranın altında kaldı ise otomatik olarak 215 liraya çıktı. Büyükşehir Belediyesi’nin 215 ve üstüydü. Birçok arkadaşımızın ücreti de asgari ücret oldu. Yeni düzenlemeden dolayı asgari ücretin az üstünde olan arkadaşlarımızda ücret artışı aldı. Büyükşehir’de bu olmadı. İlçe belediyelerimizde ve Büyükşehir’de bir düzenleme yapılması şart oldu. Sosyal haklar çıkartıldığında belediye çalışanları artık asgari ücret ile çalışır hale geldi. Enflasyon baz alınarak bir düzenleme yapılması gerekiyor.

REFAH PAYI OLMALI
Belediye-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Ertuğrul Çınar: Asgari ücrete yapılan yüzde 30 oranında zammın ülkemizin içinde bulunduğu zamlar ve enflasyon yüksekliği nedeniyle yetersiz olduğunu düşünüyorum. Çünkü her gün gelen zamlar bugün ücretlere yapılan zamlar ne kadar yüksek gibi görünse de yetersiz kılıyor. Belediyelerimizde çok az bir kısım bu zamdan çok çok az oranda faydalanacak. Sendika olarak yapılan bu asgari zammın tüm çalışanlara refah payı olarak yansıtılması gerektiğini düşünüyoruz. Her ne kadar belediyelerde asgari ücretli çalışan olmasa da oran olarak maaşlar asgari ücrete çok yakın durumdadır. Bu nedenle belediye başkanlarımızı ziyaret edip talebimizi ileteceğiz.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑