Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Ekonomi

Belediye işçilerine yüzde 7 zam

Kandıra Belediyesi'nde çalışan 35 kadrolu işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imzalandı. İşçilerin ücretlerine ilk 6 ay yüzde 7, ikinci 6 ay da yüzde 7 oranında zam yapıldı

14 Nisan 2020 Saat: 14:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 23.254 kez okunmuştur

Belediye işçilerine yüzde 7 zam
Belediye işçilerine yüzde 7 zam

Kandıra Belediyesi'nde şubat ayında Hizmet-İş ile Yerel-Sen arasında başlayan ve arabulucu sürecine giren toplu iş sözleşmesi imzalandı. 35 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesinde yevmiyesi düşük olan işçilerin yevmiyelerine 6 lira seyyanen artış yapılarak üzerine ilk 7 ay yüzde 7, ikinci 6 ay ise yine yüzde 7 oranında zam yapıldı. İşçilerin ücretlerine ikinci ve üçüncü yıl enasyon oranında zam yapılacak. İşçilerin sosyal haklarına ücret zammı oranında zam yapılacak.

ŞARTLARI ZORLADIK

Kandıra’da kadrolu işçileri ilgilendiren ve 1 Ocak’ta geçerli olacak toplu iş sözleşmesi Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan ve Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı İdris Ersoy arasında imzalandı. İmza töreninde konuşan Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, dünya ve Türkiye’nin mücadele ettiği büyük bir salgına rağmen çalışma arkadaşlarını belediyenin şartlarını zorlayarak mutlu edecek bir sözleşmeye imza attıklarını kaydetti.

BAŞKANA TEŞEKKÜR ETTİ

Yapılan sözleşmeden memnun olduklarını belirten Hizmet-İş Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, “Salgın döneminde toplu iş sözleşmelerinin durdurulduğu bir süreçte Kandıra Belediye Başkanımızla sözleşmemizi bitirdik. Sağlığımızı tehdit ettiği kadar, devletlerin, kurumların ve vatandaşlarımızın ekonomisini de tehdit eden bu salgına rağmen işçilerini düşünen onların refahını yükseltmek için, sözleşmelerin imza altına alınması gerektiğine inanan başta Adnan Turan başkanımıza ve diğer belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑