Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Belde A.Ş.'de sözleşme tamam. Gözler Kandıra'da

Büyükşehir Belediyesi'nin Belde A.Ş. şirketinde çalışanları ilgilendiren toplu sözleşme pazarlığı üzerinde nihayet anlaşma sağlandığı öğrenildi.

2 Şubat 2021 Saat: 20:56
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.128 kez okunmuştur

Belde A.Ş.'de sözleşme tamam. Gözler Kandıra'da
Belde A.Ş.'de sözleşme tamam. Gözler Kandıra'da

Büyükşehir Belediyesi’nin şirketi olan Belde A.Ş’de çalışan ve KHK ile kadroya alınan 5 bin 700 taşeron işçinin toplu iş sözleşmesi imzalandı. 5 bin 700 işçiden 2 bin 500’ünün yaklaşık yüzde 60 zam aldığı sözleşme ile en düşük işçi ücreti net 4 bin 500, giydirilmiş 4 bin 900 oldu. İşçilerin ikramiyeleri 30 gün üzerinden verilirken, çalışma saatleri 40 saatte indirildi. İlk kez sosyal haklara kavuşan işçilerle ilgili yapılan sözleşme son dönemin en iyi sözleşmesi oldu. Sözleşme 2,5 yıllık olarak yapıldı. Sözleşmenin imza töreni Perşembe günü yapılacak.

EN DÜŞÜK YEVMİYE BRÜT 157 LİRA
Hizmet-İş Sendikası ile Yerel-Sen arasında Eylül ayında başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamayınca sendika 15 Şubat’ta greve çıkma kararı aldı. Kararın ardından bugün yapılan görüşmede anlaşma sağlandı. Anlaşma ile 98 ile 125 lira arasında olan yevmiyeler bürüt 157,4 liraya, yevmiyesi 144 liraya kadar olan işçilerin yevmiyeleri bürüt 180,66 liraya, yevmiyeleri 156 lira olan işçilerin ise bürüt 194 liraya çıkartıldı.

ÇALIŞMA SAATİ 40 SAAT
Yevmiyesi brüt 157,4 liraya çıkartılan evli ve 2 çocuklu işçi aylık sosyal haklarla birlikte net 4 bin 900 lira, yevmiyesi brüt 180,66’ya çıkartılan evli ve 2 çocuklu işçi sosyal haklarla birlikte 5 bin 385 lira, yevmiyesi brüt 194 lira olan evli ve 2 çocuklu işçi aylık 5 bin 643 lira alacak. İşçilerin ikramiyeleri 20 günden 30 güne çıkartılırken, izin harçlığı 700 liraya çıkartıldı. Haftalık çalışma saatleri 40 saatte indirilen işçilere kurban bayramında 1000, ramazan bayramında ise 500 lira bayram harçlığı verilecek.

YÜZDE 60 ZAM
Sözleşme ile ilgili açıklama yapan Hizmet-İş Şube Başkanı İdris Ersoy, “Uzun bir toplu sözleşme görüşmeleri sonrası ülkemizde belediye şirketlerinde imzalanan en iyi sözleşmeyi imzaladık. Bu sözleşme ile en düşük ücreti alan yaklaşık 2500 arkadaşımız toplamda yüzde 60 oranında zam almış olacak. Bu sözleşmenin bu rakamlara çıkmasını sağlayan, işçim mutlu olursa Kocaeli mutlu olur düşüncesi ile işçisini mutlu eden Büyükşehir belediye başkanımıza işçiler adına teşekkür ediyorum” dedi.

İMZA PERŞEMBE GÜNÜ
Sözleşmenin masada bitirilmesinin ardından imza töreni de yapılacak. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın katılımı ile perşembe günü saat 13.00’te imza töreni yapılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın katılımı ile yapılacak imza töreninde işçilerin sözleşmeyi davul zurna ile kutlaması bekleniyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑