Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Belde A.Ş’de grev oylaması

Büyükşehir Belediyesi şirketi Belde A.Ş’de çalışan 5 bin 700 işçi, bugün grev için sandık başına gidecek. Saat 10.20’de Antikkapı’da yapılacak grev oylaması toplu iş sözleşmesinin kaderini belirleyecek.

7 Ocak 2021 Saat: 07:06
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.754 kez okunmuştur

Belde A.Ş’de grev oylaması
Belde A.Ş’de grev oylaması

Büyükşehir Belediyesi şirketi Belde A.Ş’de çalışan 5 bin 700 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin yasal süreç içinde tamamlanmaması nedeniyle grev kararı alındı. Hizmet-İş Sendikası geçtiğimiz hafta aldığı grev kararını işçiye götürecek. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü görevlilerinin gözetiminde bugün saat 10.30’da Antikkapı’da yapılacak olan grev oylamasında işçiler grev ile ilgili son kararlarını verecek.

SANDIK KURULACAK
Hizmet-İş Sendikası ve işveren sendikası Yerel-Sen arasında Eylül ayında başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yasal süreçte anlaşma sağlanmadı. 60 günlük sözleşme, arabulucu süreçlerinde anlaşma çıkmaması üzerine Hizmet-İş Sendikası grev kararını aldı. Grev kararının alınmasından sonra iş yerlerinde grev oylaması için yeterli imza toplanarak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne başvuru yapıldı.

KARAR İŞÇİNİN
Başvurunun ardından Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü çalışanlarının gözetiminde yarın saat 10.309’da oylama yapılacak. Oylamada greve evet çıkarsa grev uygulama tarihinden önce işveren ile anlaşma sağlanmazsa iş yerlerinde greve çıkılacak. Ancak greve hayır çıkması ve işverenle yasal 60 günlük süreçte anlaşma çıkmaması halinde sözleşme Yüksek Hakem Kurulu’na gidecek.

5 LİRA ZAM TEKLİF EDİLMİŞTİ
Eylül ayında başlayan toplu iş sözleşmesinde işçi sendikası işverene verdiği taslakta işçilerin ücretlerine yüzde 25 oranında zam talep etti. Belde A.Ş işçilerin arasında ücret farklarının yüksek olması nedeniyle sendika işçilerin taban yevmiyelerinin 140 liraya çıkartılmasını istedi. Ancak işveren sendikası bu teklife karşı işçilerin taban yevmiyesini 105 liraya çıkartıp üzerine 5 lira zam yapmayı teklif etti.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑