Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Ekonomi

Belde A.Ş. çalışanlarına yüzde 31 zam

Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, 1200 çalışanı ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri ile Belde A.Ş çalışanlarının maaş ücretlerine sosyal haklarla birlikte yüzde 31 zam yapıldığını açıkladı

9 Kasım 2018 Saat: 08:31
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.938 kez okunmuştur

Belde A.Ş. çalışanlarına yüzde 31 zam
Belde A.Ş. çalışanlarına yüzde 31 zam

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin yan iştiraki olan Belde A.Ş’de örgütlü olan Hizmet İş Sendikası ile işveren sendikası Yerel Sen arasında 1200 çalışanı ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesinde anlaşmaya varıldı. Antikkapı Restaurant’ta düzenlenen törende Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, Belde A.Ş çalışanlarının maaş ücretlerine sosyal hakları ile birlikte toplamda yüzde 31 zam yapıldığını açıkladı. İşçilerin mutluluğu görülmeye değerdi. Törende Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanı sıra Genel Sekreter İlhan Bayram, Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, Yerel Sen Genel Sekreteri Mümtaz Uzun ve Belde AŞ. personeli katılım sağladı.

5 AYLIK AİDATLAR İADE EDİLECEK

Programda konuşan Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, “Ücret artışı ve sosyal haklarda anlaşma sağlayamamıştık. Sayın Başkanımıza durumu ilettik. Bizim de istediğimiz hakların birçoğunu, toplu sözleşme haklarını kendisi verdi. Belde AŞ.’de çalışan 1200 personelin yanı sıra KHK ile belediye bünyesine geçen 3 bin 500 arkadaşımız için de ileriye dönük kazanımı olacak bir sözleşme imzaladık. Bizim istediğimiz hakların tamamına yakınını vermesinden dolayı kendisine teşekkür diyorum. Tabi bu toplu sözleşmede istediklerimizin tamamı olmayabilir. Toplu iş sözleşmemiz hayırlı olsun” şeklinde konuştu. Ersoy, toplu iş sözleşme sürecinde 5 aylık aidatların da iade edileceğini söyledi.  

44 BELEDİYEDE DÜZGÜN MAAŞ VEREN YOKTU

Ardından Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, “Biz hangi hizmeti yapıyorsak sizinle beraber yapıyoruz. Sizler bizim elimiz ayağımızsınız. İlk maaşımı hatırlıyorum. O dönem fakirlik vardı, ülke iyi durumda değildi. Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Türkiye’nin önünü açtı. Yaptığımız işi en güzel şekilde yapacağız. 1989’da ilk maaşımı hatırlıyorum. Maaşımız zarfın içinde geliyordu. Kocaeli’de 44 belediye vardı. Aylık düzenli maaş veren yoktu. İşinizi alnınızın akıyla yapınız. Yeni ücretleriniz hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi.

İşte işçilere verilen haklar

YENİ ALINAN HAKLAR

Çocuk Yardımı: 3 çocukla sınırlı her çocuk için her ay 40 TL

Yakacak Yardımı: Her ay 60 TL

 

ÖĞRENİM YARDIMI

İlkokul: 135 TL

Ortaokul: 145 TL

Lise: 160 TL

Yüksekokul: 200 TL

 

BAYRAM YARDIMI

Ramazan: 120 TL

Kurban: 120 TL

İzin Yardımı: 366 TL

İkramiye: 30 günlük (her sene)

Yardımcı dosyada çalışan 2014/ 7. Aydan sonra işe giren işçilere kademeli olarak seyyanen 12 TL yevmiye ilave.

 

Ücret zammı: 1. yıl (01.01.2019 - 31.12.2019) toplam ortalama yüzde 31 oranında zam yapıldı. Bu zam ücretlerde ortalama yüzde 15.30 - sosyal haklarda yüzde 15.30 

 

2. yıl /01.01.2020 - 30.06.2020) 6 aylık enflasyon oranında.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑