Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Bayram tatilinde Kandıra'da 7 kişi boğuldu

Kandıra'da bayram tatilinde vatandaşların akınına uğrayan plaj ve koylarda dalga ve rip akıntıları nedeniyle 6 günde 7 kişi boğularak hayatını kaybetti. 12 kişi taburcu edilirken, 7 kişinin ise tedavileri sürüyor. 4 günde 193 kişi de boğulmaktan k

24 Temmuz 2021 Saat: 11:50
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.645 kez okunmuştur

Bayram tatilinde Kandırada 7 kişi boğuldu
Bayram tatilinde Kandıra'da 7 kişi boğuldu

Kocaeli’nin önemli turizm merkezlerinden Kandıra’daki plajlarda yoğunluk Kurban Bayramı’nda da devam etti. Bayram tatili sebebiyle Kandıra sahilleri dolup taştı. Karadeniz’in azgın suları bayramda birçok kişiyi yuttu.

İstanbul, Sakarya gibi çevre illerden gelen tatilciler, Kandıra’da Kurban Bayramı tatilinde yoğunluk oluşturdu. Yalnızca mavi bayraklı plajlarında cankurtaran bulunan Kandıra’da, 18 Temmuz'dan beri boğulma tehlikesi geçirip Kandıra Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 26 kişiden 7’si hayatını kaybetti. 12 kişi taburcu edilirken, 7 kişinin ise tedavileri sürüyor.

Olumsuz hava koşulları ve hırçın dalgalar sebebiyle boğulma vakalarının yaşandığı sahillerde denize girmek 1 gün boyunca yasaklandı. 18-23 Temmuz tarihleri arasındaki 6 günde,  7 kişi boğularak yaşamını yitirirken, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı cankurtaranlar, denizde boğulma tehlikesi geçiren birçok kişiyi de hayata döndürdü. Son 4 günde 193 kişi hayata döndürüldü.

18 Temmuz Pazar günü Cebeci sahilinde F.K. (28), 19 Temmuz Pazartesi günü Kerpe Kartalkayalar mevkiinde Selim Bayzan (22), 20 Temmuz Salı günü Kumcağız’da O.Y. (21), 21 Temmuz Çarşamba günü Babalı Tuzağzı mevkiinde Kardelen Güllü (16) ile kardeşi Atakan Güllü (13), 22 Temmuz Perşembe günü Uzunkum mevkiinde S.Y. (59) isimli kadın boğularak can verdi.

Geçtiğimiz Perşembe günü Çayırova’dan Bağırganlı’ya gelen ve saat 09.00 sıralarında denizde kaybolan Özcan Demir (23) isimli gencin cansız bedenine ise KOSKEM, Sahil Güvenlik, Kıyı Emniyeti, Jandarma ve Kerpe Deniz Yıldızları Dalış Merkezi ekiplerinin ortak çalışması ile dün ulaşıldı. Boğulma vakalarının artması ve hava koşullarının uygun olmaması nedeniyle Kandıra sahillerinde Perşembe günü denize girmek yasaklandı, yasaklar cuma günü ve bugün de kısmi olarak devam etti.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑