Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Başkanlar, "Esnaf, hibe desteğini mutlulukla karşıladı"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın esnafa yönelik açıkladığı hibe destek paketini değerlendiren oda başkanları, memnuniyetlerini dile getirdi. Başkanlar, esnafın hibe paketi ile nefes alacağını kaydetti.

20 Mayıs 2021 Saat: 05:58
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.056 kez okunmuştur

Başkanlar, Esnaf, hibe desteğini mutlulukla karşıladı
Başkanlar, "Esnaf, hibe desteğini mutlulukla karşıladı"

Kocaeli Kahveciler Esnafı Odası Başkanı Erdoğan Göçer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zor günler geçiren esnaflar için açıkladığı yeni hibe destek paketini değerlendirdi. Başkan Göçer, “Kocaeli’de yaklaşık 2 bin işletme bu destekten yararlanacak. Burada oda kaydının bulunması en önemli kriter. Destek beklentileri karşılar mı? Bence karşılamaz, çünkü 20 bin lira kira veren de var bin lira kira veren de var. 5 bin lira az bir para değil ki şimdiye kadar 3 bin lira verildi ve bin lira daha yatacak, toplamda 9 bin lira yapıyor ki yine bir mağduriyet giderilir. Bu süreçte Allah razı olsun Büyükşehir Belediyemiz de 4 bin lira yardım etti” dedi.

5 BİN LİRA NEFES OLACAK
“Telefonla beni arayan esnaflar 5 bin liradan gayet memnun, gerçekten bir memnuniyet söz konusu” diyen Erdoğan Göçer, “Açıklama gerçekten bir müjde oldu. İnsanlar ‘kahvehanem kapalı, ne yapacağım?’ derken 5 bin lira hibe çok iyi karşılandı. Özellikle biriken ödemeler söz konusu, Halk Bankası’ndan 25 bin lira krediler alındı ve onlar ödenemedi, ertelenmek zorunda kalındı. Esnaflar bu ödemeleri yapamadığı ve borçları olduğu için çok mutsuzdu. 5 bin lira bizler için bir nefes olacak.”

DESTEK KARARI İYİ OLDU
Kocaeli Servis İşletmecileri Odası Başkanı Ahmet Taşçı, koronavirüs ile mücadele kapsamında sıkıntıya düşen esnaf grupları için açıklanan hibe desteğini olumlu karşıladı. Başkan Taşçı, verilecek desteklerin servis işletmecilerini heyecanlandırdığını belirterek şöyle dedi: “Kocaeli’de servis işletmecilerinin işleri yarı yarıya düşmüştü. Neredeyse 13, 14 aydan bu yana okul servisleri devre dışı kalmıştı. Kentte servis işletmecileri yalnızca fabrika personellerine hizmet sağlayarak gelir elde etmeye çalışıyordu. Yalnızca fabrika personelleri için iş yapan servisçiler mazot parasını karşılamakta zorlanıyordu. Bundan dolayı destek kararı çok iyi oldu. Bu destekle birlikte vergi taksitlendirmeleri de en azından yıl sonuna kadar ertelenmeli. Bu işler düzelmeden sıkıntılar bitmeyecek.

REİSİMİZ BABAMIZ GİBİ
Kocaeli’de yaklaşık 4 bin 500 işletmenin bu destekten yararlanmasını bekliyoruz. Destek paketinden herkes memnun, memnun olmamak söz konusu değil. Reisimiz babamız gibi, bugüne kadar bir 3 bin lira verdi, bazı noktalarda bizlere muafiyet sağladı, daha ne yapsın? Bizlerden daha fazla işleri bozuk olanlar var, kahveciler, lokantacılar bunlar da sadece bazılar. Bu dönemde bizim çok zararımız yok ama Allah razı olsun bize de bir destek verildi. İçinde bulunan günlerde otobüs şoförleri bizden daha sıkıntıda ki Büyükşehir Belediyesi de onlara destek oldu, bize de soruldu ama biz ‘yok’ dedik. Esnaflar beni ‘parayı nasıl alabiliriz’ diye arıyor.”

PAZARCILAR İÇİN EKSTRA OLDU
Kocaeli Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim de destek paketini değerlendirerek esnafın sevindiğini söyledi. Başkan Serim, “Kocaeli’de açıklanan destek paketinden yararlanması muhtemel 2 bine yakın esnafımız var. Biz pazarlarımızın çok fazla kapandığını görmedik, bundan dolayı bu destek bizim esnafımız için ekstra bir durum oldu. Özellikle kahveciler için bu desteğin çok iyi olduğunu düşünüyorum çünkü onlar çok mağdur oldu. Bugün bu destekten dolayı herkes memnun olmalı. Esnafımız sabahtan beri arıyor, konuyla ilgili bilgi almaya çalışıyor. Yetkililerimize teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑