Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Başkan Şenol; “Esnafın güvenine layık olmaya devam edeceğiz”

Kandıra Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın 27 Mart’ta gerçekleşecek olan kongresinde yeniden aday olan mevcut başkan Şaban Şenol, “Yeni dönemde de esnafımızın yanında olmaya ve onların güvenine layık olmaya devam edeceğiz” dedi.

9 Mart 2022 Saat: 12:24
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.394 kez okunmuştur

Başkan Şenol; “Esnafın güvenine layık olmaya devam edeceğiz”
Başkan Şenol; “Esnafın güvenine layık olmaya devam edeceğiz”

Kandıra Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şaban Şenol, 27 Mart’ta gerçekleşecek olan kongrede yeniden aday olduğunu açıkladı. Bugüne kadar oda üyelerine yapmış olduğu hizmetlerden bahseden ve yeni dönemde yeni projelerle çalışmalarına devam etmek istediğini belirten Başkan Şenol, oda olarak her zaman esnafın yanında olduklarını ve hizmetleri eksiksiz bir şekilde yerine getirdiklerini anlattı.
MUHASEBE HİZMETİ
Kandıra Esnaf Ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şaban Şenol, çalışmalarından bazılarını hatırlatarak, şöyle konuştu; “1999 yılından bu güne kadar aralıksız olarak basit usule tabi esnafımıza maliyet bedeli üzerinden muhasebe hizmeti vermekteyiz. İlimizde bulunan mevcut odalar içerisinde muhasebe hizmetini veren sayılı odalardan bir tanesi olduğumuzu belirtmek isterim.
HİZMET BİNASI KAZANDIRDIK
Göreve geldikten sonra odamıza 180 metrekare hizmet binası kazandırmış bulunmaktayız. Sosyal Güvenlik Kurumunun ilçemizde hizmet binası bulunmadığı sürelerde oda hizmet binamızda Kocaeli Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler neticesinde il müdürlüğünce memur görevlendirilerek bağ-kur ve sigortalı esnaf ve çiftçilerimizin başta sağlık karnesi vizesi olmak üzere çeşitli konularda hizmet alması sağlandı. Bu hizmetler için bilgisayar ve yazılım programlarının tamamı oda bünyesi tarafından temin edildi.
ZİNCİR MARKETLER KARŞISINDA ESNAFIMIZI KORUDUK
Pandemi süreci içinde ilçemizde gıda ve ihtiyaç maddeleri satışı yapan market ve bakkallarda yerel esnafımızın nöbetçi yazılarak açık kalma konusunda zincir marketler karşısında korunması sağlandı. Zincir marketlerin şube sayısının azaltılması ve belediyemizce ruhsat verilmemesi konusunda belediye ve ilgili kuruluşlara gerekli müracaat ve yazışmalarımızı yaptık. Pandemi süresince süreçten en fazla etkilenenlerin başında esnafımızın geldiği bilincinde olmamıza rağmen çok fazla yardımcı olamadığımız bir gerçektir. Ancak odamız imkânları ölçüsünde esnafımıza genel manada yardımcı olmaya çalıştığımız kanısını taşımaktayız.
YARDIMLARDAN HABERDAR ETTİK
Basit usule tabi olarak vergilendirilen çay ocağı, berber, kuaför, kahvehane gibi iş yerlerinin üç ay kapalı kalmasına rağmen bir yıllık muhasebe ücreti alınmadan muhasebe hizmeti verilmeye devam edildi. Ayrıca bu vesile ile Büyükşehir Belediyesinden esnafımıza yapılan ayni ve nakdi yardımların dağıtımında ve organize edilmesinde gerekli girişimlerde bulunduk. Müracaatlarını kendisi halledemeyen esnafımıza odamız personelince bizzat yardımcı olundu telefon ile üyelerimiz aranarak yardımlardan haberdar edildi.
ODA HİZMETLERİNİ EKSİKSİZ YERİNE GETİRDİK
Devletin kapalı iş yerlerine yapmış olduğu yardımlar konusunda e- devlet üzerinden müracaatlar ve takibi konusunda yardımcı olundu. Devletimiz tarafından zaman zaman açıklanan düşük faizli esnaf kefalet kredileri ve destekleri konusunda üyelerimiz daima bilgilendirilmiş olup odamızdan resmi kurumlarca istenen belge ve evrakları zamanında kurum ve kuruluşlara teslim edilmiştir. Pandemi süresinde personelimizle gerekli iş bölümü yapılarak hem oda hizmetlerini eksiksiz yerine getirdik hem de ilçemizdeki resmi kurumların çalışmasına esnaf gezintileri konusunda gerekli personel görevlendirilmesi yapılarak pandemi koşullarındaki esnaf bilgilendirilmelerinin içinde bulunduk. Yeni dönemde de esnafımızın yanında olmaya ve büyük bir sorumluluk içinde onların güvenine layık olmaya devam edeceğiz.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑