Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Başkan Şalgam vatandaşı uyardı: “Etinizi güvenilir kasaplardan alın”

Kocaeli Kasaplar Odası Başkanı İsmail Şalgam, kentimizde şap hastalığı olduğu bilgisini vererek vatandaşları uyardı: “Etinizi güvenilir kasap esnafımızdan alın. Kaçak kesilen etlerde her türlü hastalık olabilir.”

24 Mart 2023 Saat: 09:24
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 622 kez okunmuştur

Başkan Şalgam vatandaşı uyardı: “Etinizi güvenilir kasaplardan alın”
Başkan Şalgam vatandaşı uyardı: “Etinizi güvenilir kasaplardan alın”

Kocaeli Kasaplar, Celepler, Besiciler, Tavukçular ve Evcil Hayvan Bakımı Esnaf Odası Başkanı İsmail Şalgam, son günlerde büyükbaş hayvanlarda şap hastalığı görülmesi ve kaçak hayvan kesildiği iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Vatandaşları bu konuda uyaran İsmail Şalgam şunları anlattı: “Mübarek Ramazan Ayı öncesi kırsal kesimde kurbanlık yetiştirilen hayvanların kesildiğini ve bu etlerin satıldığı yönünde haberler alıyoruz. Kesilen etler kemikli et olarak kilosu 200 TL’den satıyorlar. Konuyla ilgili ilanlar da internet ortamında dolaşıyor. Başta deprem bölgesi başta olmak üzere kentte de bazı yerlerde şap hastalığı olduğu açıklandı.

KAÇAK ETLER TEHLİKELİ
Etler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mezbahası gözetimi dışında, inceleme yapılmadan kesiliyor. Vatandaşımızı uyarmak gerekiyor, etinizi güvenilir kasap esnafımızdan alın. Nerede ve hangi şartlar altında kesildiğini bilmediğiniz, internet üzerinden satılan etlerden uzak durun. Kaçak yollardan kesilen etler tehlikelidir. Zaten bu etler güvenilir olsa satmaya kalkanlar internet üzerinden satış yapmaz. Mahalle aralarında satış yapmazlar, bu etlerde her türlü hastalık olabilir. Biz oda olarak gerekli yerlere dilekçe verdik ama vatandaş da almasın.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑