Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Başkan Özer "Sungurlu Barajı’nın Israrından Vazgeçin"

Olayla ilgili bir açıklama yapan Genç Kandıralılar Derneği Başkanı Nurullah Özer, baraj ısrarından vazgeçilmesini istedi.

3 Aralık 2021 Saat: 00:24
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.227 kez okunmuştur

Başkan Özer Sungurlu Barajı’nın Israrından Vazgeçin
Başkan Özer "Sungurlu Barajı’nın Israrından Vazgeçin"

Genç Kandıralılar Derneği Başkanı Nurullah Özer, Kandıra Sungurlu Barajına tepki gösterdi. Başkan Özer," Kandıranın üzerindeki kara bulutlar dağılacak. Memleketimiz, sahipsiz değildir. Bunun en güzel örneğini Kandıraya yapılması planlanan ve çok sayıda köyü sular altında bırakacak olan Sungurlu Barajı için mücadele eden Kandıralılar gösterdi. Oturduğu yerden sorunlara çözüm arayanlar bizden bin yıllık hanelerimizi terk etmemizi istediler. Kapılarımıza kilit vurmamızı bekledilerdedi.

Başkan Özer, "Herhangi bir bilimsel çalışma yapmadan ısmarlama hazırlanan ÇED raporlarına yargı bir kez daha DUR dedi. Önce mantar gibi türeyen taş ocakları, ardından çöp fabrikası girişimi ve rüzgar gülleri konuları ile Kandıra, talanın merkezi haline getirilmek istendi. Halkımızın dirayetli duruşu sayesinde bu el değmemiş doğası ile Kandıramızı tüm bu tahrip edici girişimlerden korumaya çalışıyoruz" dedi.

Özer, "Ocaklarımız tüttüğü, ışıklarımız yandığı müddetçe Kandıra bizim için YURT'tur. Toprağımıza daha sıkı sarılmamız gerektiğinin farkındayız. Birlikte mücadele edebildiğimiz sürece musibetlerden, şer işlerden kendimizi kurtarabiliriz. Yaşamak bir insan hakkıdır. Ata topraklarımızda yaşamak ve bin yıllık üretim geleneğimizi gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz.

Sungurlu mücadelesi göğsümüzü kabartan bizleri onurlandıran bir hak arama örneğidir. Nesilden nesile anlatacak ve destanlaşacaktır. Bu sayede Akça Koca Gazi''nin emaneti Yurt bellediğimiz bu Ata topraklarımızda daha da kökleşip toprağa umutla sarılacağız. Tüm yoksunluklara ve engellemelere rağmen bu mücadelede en önde giden ve halka ümit veren hemşerilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.
Hepimiz Biriz, Gelecek Biziz’ ifadelerini kullandı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑