Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Siyaset

Başkan Ölmez, keten tarlasında

Ak Parti Kandıra İlçe Başkanı Erol Ölmez, Kandıra’nın önemli değerlerinden olan ketenin yeniden yetiştirildiği tarlaya giderek incelemelerde bulundu.

22 Mayıs 2020 Saat: 22:12
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 12.528 kez okunmuştur

Başkan Ölmez, keten tarlasında
Başkan Ölmez, keten tarlasında

Kandıra’nın önde gelen değerlerinden ancak günümüzde pek kullanılmadığından üretimi neredeyse durma noktasına gelen Kandıra keten bezi, siyasi ve idarecilerin girişimleriyle yeniden yetiştirilmeye başlandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle örnek çiftçi Reyhan Acar tarafından Kandıra’nın Kocakaymaz Mahallesi’nde yetiştirilen keten tarlasında yaklaşık 8 ay sonunda ilk hasat gerçekleşecek. Önümüzdeki günlerde biçilerek başaktan ayrılacak olan mahsül tohumluk ve yağlık olarak sapı ise keten dokuması için hazırlanacak.

EFSANE KANDIRA’YA DÖNDÜ

"Efsane Kandıra’ya döndü" diyerek haberi sosyal medya hesabından duyuran Başkan Ölmez, keten tarlasına giderek inceleme yaptığını belirtti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğü ziraat mühendislerinin yerinde müdahalesi ile yapılan ilaçlamanın keteni tekrar hayata döndürdüğünü gözlemleyen Ölmez, "Eflatun çiçekli sarı kız tekrar ayağa kalkmış maşallah. Emeği geçenlerden Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑