Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Siyaset

Başkan Ölmez; “Ankara’dan Kandıra’ya bakarak yorum yapıyor”

AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Erol Ölmez, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın Kandıralı üreticilerin sahipsiz bırakıldığını belirtmesi üzerine basın açıklaması yaptı.

26 Haziran 2020 Saat: 05:57
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 10.445 kez okunmuştur

Başkan Ölmez; “Ankara’dan Kandıra’ya bakarak yorum yapıyor”
Başkan Ölmez; “Ankara’dan Kandıra’ya bakarak yorum yapıyor”

AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Erol Ölmez, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın TBMM Genel Kurulu'nda konuşma yaparak Kandıralı üreticinin sahipsiz bırakıldığını dile getirmesi üzerine basın açıklaması yaparak Türkkan’ın iddalarına cevap verdi. Kandıra’da aşırı yağış sonucu tarlaların zarar gördüğünü, üreticilerin geçtiğimiz yıl olduğu gibi destek alamayacağını ve mağdur olduğunu söyleyen Türkkan’a yanıt veren Ölmez, "İddia edildiği üzere fındık bahçelerinde hasar yoktur. Milletvekili Türkkan bu açıklamayı Ankara’da meclis kürsüsünden yaptığı sırada AK Parti Milletvekilimiz Radiye Sezer Katırcıoğlu fındık çalışma grubu ile fındık çiftçilerimizden gelen sorun ve talepleri değerlendirdiğini belirtmek isterim" dedi. 

KANDIRA'YA UZAKTAN BAKIYOR

Erol Ölmez’in açıklamaları şu şekilde, "İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın meclis kürsüsünden 16 Haziran Salı günü yaptığı açıklamada Kandıra’mızda yaşanan aşırı yağışlarla Kandıra çiftçimizin mağdur ve perişan olduğu yönündeki söylemlerine istinaden, bölgedeki gelişmeleri yakından takip eden biri olarak yanıt verme zorunluluğu doğmuştur. Kandıra’ya uzaktan bakarak yorum yapan Türkkan’ın iddialarına karşın, yağışlar normal seviyede devam ederken aniden bastıran kısmi süreli şiddetli yağış sonucu Lokmanlı, Süllü, Ferizli, İncecik mahallelerimizin bir kısmının kapladığı Arıklar havzasında suyun dere yataklarından tarım alanlarına taştığı görülmüştür.

HASAR YOK 

Kandıra Belediye Başkanımız’ın öncülüğünde Kandıra Belediyemizin tüm ekipleri, İSU ekipleri, Tarım İlçe Müdürlüğü ekipleri, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar Daire Başkanlığı yağış devam ederken sahaya inmiş ve gerekli faaliyetlerini icra etmişlerdir. Bu çalışmalardan çiftçimizin mağdur olmaması ve tarımsal faaliyetlerin aksamaması için kurumlar var gücüyle çalışmıştır. Kaymakamlık bünyesinde afet, hasar tespit komisyonu görev başında olup şuana kadar hasar tespit için resmi başvuran olmadığının altını çizmek isterim. Çalışmalar devam etmektedir. İddia edildiği üzere fındık bahçelerinde hasar yoktur. Milletvekili Türkkan bu açıklamayı Ankara’da meclis kürsüsünden yaptığı sırada AK Parti Milletvekilimiz Radiye Sezer Katırcıoğlu fındık çalışma grubu ile fındık çiftçilerimizden gelen sorun ve talepleri değerlendirdiğini de ayrıca belirtmek isterim."

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑