Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Başkan Karaosmanoğlu, "Avrupa'da böyle bir tesis yoktur"

Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi, son 4 yılda 3 bin 535 sokak hayvanının sahiplendirilmesini sağladı. 2018'in ilk 8 ayındaki rakam ise 524

4 Ekim 2018 Saat: 08:42
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.448 kez okunmuştur

Başkan Karaosmanoğlu, "Avrupa'da böyle bir tesis yoktur"
Başkan Karaosmanoğlu, "Avrupa'da böyle bir tesis yoktur"

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde, 3 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinliği düzenlendi. Kandıra Sarıhocalar Mevkii’nde hizmete açılan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mücahit Aslan da katıldı. Programda konuşan Karaosmanoğlu şunları söyledi: 

4 yılda 3 bin 535 sokak hayvanı sahiplendirildi ile ilgili görsel sonucu

AVRUPA’DA YOK
"Özellikle tatil dönemlerinde satın alınan hayvanların sokağa ve yazlıkların olduğu bölgelere terk edilmesi büyük bir yanlış. Sokak hayvanları bizim bir parçamız. Özellikle vatandaşlarımızın sokak hayvanlarını sahiplenmelerini öneriyorum. Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi kent genelinde çok önemli bir eksiği doldurdu. Bu tesis Türkiye’nin örnek ve model alabileceği tesislerden bir tanesidir. Avrupa’da böyle bir tesis yoktur."

Kandıra Sarıhocalar Mevkii’nde hizmete açılan Sokak Hayvanları ile ilgili görsel sonucu

ÖRNEK GÖSTERDİ 
Kocaeli’nin Körfez ilçesinde hastalanan köpeği sırtlayarak Türkiye’nin gündemine oturan, sosyal medyada beğeni rekoru kıran 19 yaşındaki Ahmet Can Derneklioğlu’nun yaptığı davranışı örnek gösteren Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavisi yapılan köpeği sahiplenmesinin de örnek bir davranış olduğunu dile getirdi. 

4 yılda 3 bin 535 sokak hayvanı sahiplendirildi ile ilgili görsel sonucu

4 YILLIK BİLANÇO
Öte yandan, Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, Gebze Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi ve Mobil Kısırlaştırma Aracı ile son 4 yılda yapılan çalışmaların rakamları açıklandı. 17 bin 240 sokak hayvanı kısırlaştırıldı, 3 bin 535 sokak hayvanı sahiplendirildi, 19 bin sokak hayvanına kuduz aşısı, 6.003 sokak hayvanına karma aşı uygulandı. 17 bin 637 sokak hayvanında; kaza ve başka sebeplerle çeşitli tedaviler uygulandı. 2018 yılı ilk 8 ayı verileriyse kısırlaştırmada 2.902, sahiplendirmede 524, kuduz aşısı 3 bin 25, karma aşı 770 ve tedavi ise 4 bin 851 oldu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑