Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Başkan Hikmet Özdemir; "Fiyatlara yetişemez olduk"

Kocaeli Aşçı, Kebapçı, Köfteci ve Lokantacılar Odası Başkanı Hikmet Özdemir ve beraberindeki yöneticiler, üyeler fiyatı yükselen gıda ürünleri nedeniyle açıklamada bulundu. Başkan Özdemir "Fiyatlarına yetişemez olduk" ifadelerini kullandı.

22 Aralık 2021 Saat: 21:57
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.117 kez okunmuştur

Başkan Hikmet Özdemir; Fiyatlara yetişemez olduk
Başkan Hikmet Özdemir; "Fiyatlara yetişemez olduk"

Son dönemde gıda fiyatlarına gelen zamlarla birlikte vatandaşlar ve esnaf zor günler yaşadıklarını sık sık dile getirirken bugün Kocaeli Aşçı, Kebapçı, Köfteci ve Lokantacılar Odası Başkanı Hikmet Özdemir ve oda üyeleri odanın hizmet ofisinde yaptıkları açıklamalarla sorunlarını dile getirdiler. Başkan Özdemir alınan ürünlere yüzde 100 zamlar yapıldığını açıkladı. Üyeler ise özellikle ambalaj ürünlerine yüzde 300 zam yapıldığını söylediler.

ADIMLARIN ATILMASINI ISITIYORUZ
Kocaeli Aşçı, Kebapçı, Köfteci ve Lokantacılar Odası Başkanı Hikmet Özdemir konuyla ilgili açıklamasında "Sıkıntımız zamlarla ilgili, gelen aşırı zamlar bizleri derinden etkiliyor. Aldığımız ürünlere yüzde 100 zam gelmiş durumda, yalnızca Kocaeli'deki değil tüm Türkiye'deki lokantacılar için geçerli. Et, yağ ve bakliyat fiyatlarına yetişemez olduk, bazı esnaf arkadaşlarımız boykota başlamış durumda. Bu durumdan ötürü gerekli adımların atılmasını istiyoruz, atılacak adımları bir an önce hükümetimizin gerçekleştirilmesini istiyoruz.

KAPATMA KARARI ALACAKLAR
Dövizdeki düşüş bizleri çok mutlu etti, Türk Liramızın değer kazanması çok güzel ama gıda fiyatların düşürülmesini talep ediyoruz. Stokcuların burnunun sürtmesini istiyoruz. Lokantacılar Odası olarak tarifemize uyamaz olduk, denetimlerde bu konu ile ilgili şikayetler alıyoruz. Kebap fiyatlarımızda ilerleyen günlerde 50 lira taban fiyat belirlemeyi düşünüyoruz ama bunun bu şartlarla en fazla 5 ay gideceğini düşünüyoruz, inşallah bu durum düzelir. Bu zamlar böyle giderse yıl başından sonra bir çok esnafımız kapatma kararı alacaklar. Son 6 ayda 100'e yakın esnafımız işletmesini kapatmış durumda.

100'E YAKIN ESNAFIMIZ KAPATMIŞ DURUMDA
Gelen zamları uygulayamıyoruz, uygulasak ta müşterimiz yarıya düşüyor. Yılbaşı itibariyle asgari ücret yenin fiyatla uygulanacak ki bu durum esnaflar için bir külfet gelmiş oluyor, devlet bizlere sigortalar konusunda stopajlar konusunda yardım istiyoruz. KDV'lerimizin yüzde 1 seviyelerine çekilmesini talep ediyoruz, bugün KDV oranımız yüzde 8'i bulmuş durumda. Çok sıkıntı çekiyoruz bizlere destek verilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑