Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Başkan Çetin, seyyar tüccarlara karşı uyardı

Kandıra Ziraat Odası Başkanı Erdal Çetin, bozuk terazi ve sahte para ile mahalle mahalle gezen seyyar tüccarlara karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

25 Ağustos 2021 Saat: 17:01
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 7.341 kez okunmuştur

Başkan Çetin, seyyar tüccarlara karşı uyardı
Başkan Çetin, seyyar tüccarlara karşı uyardı
Sedef Alkandurur
Editör
Sedef Alkandurur

Fındık mahsulünün oldukça bol ve bereketli olduğu Kandıra’da üreticilerin çoğu mahsullerini topladı, kurutmaya başladı. Bu yıl fındık fiyatlarının beklenen seviyede olmasıyla bahçesinde titizlikle çalışan üreticilerin emeklerinin zayi olmaması için Kandıra Ziraat Odası Başkanı Erdal Çetin, önemli uyarılarda bulundu.

TMO EYLÜL’DE FINDIK ALIMINA BAŞLAYACAK

Mahallelerde dolaşan seyyar tüccarların sahte para ve bozuk terazilerle alım yaptığını belirterek üreticiyi uyaran Başkan Çetin, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Kıymetli üreticilerimiz; Fındık hasat sezonunun sonuna gelmek üzereyiz. Öncelikle kazasız, bereketli bir hasat sezonu diliyorum. Bilinmesini isterim ki TMO ilçemizde ay sonunda alım ofisini açıp Eylül ayı itibariyle randevulu sistem ile fındık alımına başlayacaktır. Fakat fındığımızın bu günlerde pazara inmesi sebebiyle seyyar araçlar ile mahalle mahalle gezerek fındık almak isteyen tanımadığımız tüccarlar olduğu, üreticilerimizin çeşitli sıkıntılar yaşadığını ihbarlar neticesinde duymuş bulunmaktayız.

BOZUK TERAZİ, SAHTE PARA

Önceki yıllarda yaşadığımız olayların başında bu gibi yollarla fındık alanların terazilerin çok doğru olmadığı veya sizlere ödenen ücretin içinde sahte para verdikleri tespit edilmişti. Bu konu hakkında ilçe kaymakamımız ve ilçe jandarma komutanlığımıza bilgi verilmiş olup gelen ihbarlara anında müdahale edilecektir. Bu sebeplerden dolayı sizlerden ricamız devletimizin açıkladığı taban fiyat olan 26.50₺ den fındık satmak isteyenlerin TMO’ya vermeleri, güvenli alışveriş için de ilçemizde tanıdığınız herhangi bir tüccara fındığınızı vermeniz olası sorunlar karşısında muhatap bulmamız yönünden çok önemlidir. Lütfen emeğimizin çalınmaması için dikkatli olalım.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑