Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Başkan Büyükakın'dan önemli açıklamalar!

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Büyükşehir olarak Türkiye’de Covid-19 vakası görülmeden önce süreci yönetmeye başladıklarını ifade ederek, “Şimdi de bütün ihtimallere karşı planlarımız var” dedi

13 Nisan 2020 Saat: 00:23
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.674 kez okunmuştur

Başkan Büyükakın'dan önemli açıklamalar!
Başkan Büyükakın'dan önemli açıklamalar!

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, gazetemize özel açıklamalar yaptı. Başkan Doç. Dr. Büyükakın, Büyükşehir olarak Türkiye’de Covid-19 vakası görülmeden önce süreci yönetmeye başladıklarını ifade ederek, “Şimdi de bütün ihtimallere karşı planlarımız var” ifadelerini kullandı. 

3 AYLIK MALZEME ALIMI YAPTIK

Çalışmalara vakalardan önce başladıklarını kaydeden Büyükakın, “Büyükşehir Belediyesi olarak Covid-19 henüz ülkemize gelmeden çalışmalara başladık ve çeşitli planlar hazırladık. Örneğin kentler için en önemli konulardan biri, dezenfektasyon. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak ülkemizde ilk vaka görülmeden kentimize 3 ay yetecek dezenfektasyon malzemesi aldık” dedi.

KURUL OLUŞTURDUK

Virüsü yönetmek adına bir kurul oluşturduklarını ifade eden Büyükakın, “Genel Sekreter Yardımcımız Hasan Aydınlık’ın doktor olması sebebiyle onun başkanlığında bir koordinasyon kurulu oluşturduk. 12 ilçe belediyesinden temsilcilerin olduğu bu kurul rutin toplantılar yaparak ilçelerle alakalı çeşitli tedbirler aldı. İlçelerin eksiklikleri hemen bize ulaştırıldı ve bu eksiklikleri giderdik” dedi.

TABLOYU ÇOK DOĞRU OKUDUK

Büyükşehir Belediyesi olarak tabloyu anbean doğru okuduklarını kaydeden Büyükakın, “Büyükşehir Belediyesi olarak tabloyu çok doğdu okuduğumuzu ve önemli adımlar attığımızı ifade edebilirim. Bundan sonraki süreçte de yönetim şeklimiz bu olacak. Her duruma karşı oluşturduğumuz A, B ve C planları ile Kocaeli’nin süreci güçlü bir şekilde götürmesini sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

DÜNYAYI TAKİP EDİYORUZ

Virüsün dünyada nasıl ilerlediğini analiz ettiklerini söylene Büyükakın, “Covid-19 virüsünün Çin’de, İtalya’da ya da diğer ülkelerde nasıl ilerlediğini takip ediyoruz. Ne zaman vaka ve ölüm sayıları en yüksek seviyeye çıkıyor? Ne zaman eğri düzleşiyor ve ne zaman düşüş yaşanıyor? Bu verileri sağlıklı bir şekilde inceleyip ilimize uygun planlar yapıyoruz” şeklinde konuştu.

PLANLAR BENZERLİK GÖSTERMEYEBİLİR

Sözlerini bu konuyla ilgili sürdüren Başkan Büyükakın, “Tabii ki yaptığımız planlar ile Covid-19’un yayılımı zaman zaman benzerlik göstermeyebilir. Bu ihtimalin olduğunu da düşünüyor ve devreye sokacağımız başka planları da şimdiden hazırlıyoruz. Çoğu zaman Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı açıklama yapmadan önce biz adım atıyoruz” ifadelerini kullandı.  

VİRÜSTE İKİNCİ DALGA GELEBİLİR

Büyükakın, Covid-19 için sonbaharda ikinci dalganın olabileceğini kaydederek, “Yalnızca bugün için yayılan Covid-19 virüsü değil, bu virüs yaza doğru hayatımızdan çıktıktan sonra özellikle sonbaharda ikinci dalga olabileceği ihtimalini de düşünüp buna dair de planlarımızı yapıyoruz. Bu noktada hayata geçecek tüm ihtimalleri çok ayrıntılı olarak düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

HALKIMIZA SÖZÜMÜZ VAR

Kocaeli halkına bir söz veren Başkan Doç. Dr. Büyükakın, “Bizim halkımıza bir sözümüz var: Kocaeli’de kimse aç v açıkta kalmayacak. Gıdası olmayan, hijyen malzemesi olmayan tek bir kişi bile olmayacak. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. 50 bin vatandaşımıza gıda dağıtıyoruz. Bu sayı 100 bine de kısa zamanda çıkabilir. Sonra 150 bin de olabilir. Hazırlıklarımızı yaptık” dedi.

MASKE ÜRETİMİ YAPTIK

Maske konusunda yapılan çalışmalara dikkat çeken Büyükakın, “Örneğin maske konusu çok önemli. Dünya Sağlık Örgütü maske kullanımını önermeden önce biz maske üretmeye başladık. Maske eldivenler için kentin dört bir yanına tıbbi atık kutuları koyduk. Biz koyduğumuzda hükümetimiz bazında belediyelere böyle bir çağrı henüz yapılmamıştı” diye konuştu.

EKİPLERİMİZ ÇOK ÖNEMLİ

Bu süreçte Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin de çok önemli olduğuna vurgu yapan Büyükakın, “Ekiplerimizin sağlığı bizler için çok önemli. Çünkü bu Covid-19 süreci boyunca kentimizin eksikliklerini onlar giderecek. Belki sonbaharda da bu virüs görülecek. Bu yüzden ekip yönetimini çok önemsiyoruz. Onların hasar görmeden süreci atlatmaları için yoğun gayret sarf ediyoruz” dedi.

HALKA SESLENDİ

Kocaeli halkına seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Büyükakın, “Kocaeli halkına şöyle seslenmek istiyorum: Panik yok, tedbir var. Bizler halkımız için bilimsel bir şekilde meseleyi takip ediyoruz. Tüm risk ihtimallerini değerlendiriyoruz. Gerekli olan tüm tedbirleri onlar için alıyoruz. Bu kentte hizmetin aksamaması için elimizden geleni yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

HALK TALİMATLARA HARFİYEN UYUYOR

Bu süreçte halkın aldığı tedbirlerin çok önemli olduğuna dikkat çeken Büyükakın, “Halkımız, gerek Bilim Kurulumuzun gerekse de Sağlık Bakanlığının önerilerini, talimatlarını harfiyen hayata geçirmeli. Eğer bunu başarabilirsek süreci en iyi şekilde atlatırız. Kocaeli halkının zorunlu olmadıkça dışarı çıkmadığını, verilen talimatlara harfiyen uyduğunu görüyoruz” şeklinde konuştu.

 PANİK YOK TEDBİR VAR

Pandemide sosyal izolasyonun başarılması halinde her şeyin daha kolay iyiye gideceğini ifade eden Büyükakın, “Böyle olursa süreç daha rahat gider. Hayatımız daha kısa sürede normale döner. Bunda ne kadar gevşeklik gösterirsek bu süreç o kadar uzar. Panik yapmıyoruz, tedbir alıyoruz” şeklinde konuştu.

Pozitif vakalar için yeni merkez kurulabilir

Bilindiği gibi İl Pandemi Kurulunun kararıyla, Kocaeli’deki 4 yurt, Covid-19 şüphesi olan vatandaşlar için ayrılmıştı. Şüpheli vatandaşlar bu yurtlarda takip ediliyordu. Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, bunu bir adım daha ileri götürebileceklerini söyledi. Büyükakın, “Şüpheli vakalar için Kocaeli’de 4 yurt ayrıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak pozitif vaka olan kişilerin de bir yerde toplanması için Vali Bey’e bir öneride bulunduk. Bu konuda da kısa sürede bir karar alınır. Çünkü pozitif vakaların evlerinde karantinada tutulmasının güç yanları var” dedi.

Onlar için ne yapsak az

“Sağlık çalışanlarımız için ne yapsak azdır” diyen Büyükakın, “Bu dönemde en ağır yük onların sırtında. Biz onların işlerini kolaylaştıracak, morallerini yükseltecek işler yapmaya çalışıyoruz. KOMEK ve Gülen Yüzler birimlerimizde günlük 17 bin cerrahi maske üretim kapasitesi oluşturduk Özveriyle çalışan tüm sağlık personelimizden özellikle gece nöbetinde olan bin 350 sağlık personeline kuruyemiş ve meyve ikramında bulunuyoruz. Ve biliyorsunuz İl Pandemi Kurulu son Hıfzısıhha kararlarıyla önemli ve örnek bir adım attı; Lastik-İş Sendikası’nın oteli ve bazı KYK yurtları sağlık çalışanlarına tahsis etti. Amacımız sağlık çalışanlarımızın evlerine gitmeden rahatça konaklayabilmeleri. Biz de Büyükşehir olarak onların orada kıyafetlerinin temizliğini ve yemek ihtiyaçlarını karşılayacağız” ifadelerini kullandı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑