Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Başkan Adayı Çakır, Projelerini Anlattı

Kandıra Esnaf ve Sanatkârlar Odası, önümüzdeki ay içerisinde kongre yapmaya hazırlanıyor. Kandıra ilçe esnaflarından Cüneyt Çakır kongreye günler kala projelerini gazetemize anlattı.

27 Şubat 2022 Saat: 15:25
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.170 kez okunmuştur

Başkan Adayı Çakır, Projelerini Anlattı
Başkan Adayı Çakır, Projelerini Anlattı

Kandıra’da simit fırını işleten ve geniş bir kesim tarafından tanınan ve sevilen Cüneyt Çakır, Kandıra Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan adaylığını açıklayarak, çalışmalar başladı.
Kandıra Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Mart ayında kongreye gidiyor. Kandıra Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan adaylığını açıklayan Cüneyt Çakır, esnafa inerek çalışmalarına başladı. Çakır göreve geldiği takdirde yapacağı projeleri şu şekilde açıkladı;

GÖREVE GELDİĞİMİZDE;
• Odamızın istekleri doğrultusunda cazip gelen bankalarla iş birliği protokolü imzalayarak; ötelemeli ticari krediler, cazip ticari kartlar ve en önemlisi esnafımıza uygun komisyon oranlı pos cihazı dağıtacağız.
• Odamızın istekleri doğrultusunda il ve ilçemizde bulunan özel hastanelerle protokol imzalayarak %25 kadar indirimle tedavi imkanı sağlayacağız.
• Esnafımızın girdilerini ve maliyetini belirleyen en önemli etkenlerden biri olan akaryakıt ile ilgili; odamızın şartları doğrultusun akaryakıt istasyonlarıyla protokol imzalayarak esnafımızın indirimli yakıt almasını sağlayacağız.
• Uzun bir süredir Türkiye’de faaliyet gösteren odaların çalışmalarını inceleyerek esinlendiğimiz düğün salonu , esnaf lokali gibi faaliyetleri odamıza ve ilçemize kazandırmanın gayreti içinde olacağız.
• Özellikler sanayi esnafı,fırın,terzi,berber gibi sektörlerin başında geldiği çırak,personel bulmakta zorlandığı sektörler için ilgili kurum ve mesleki okullarla girişimleri hızlandıracağız.
• Mesleki yeterlilik kurslarının etkin ve daha zorunlu hale getirilerek odamızın denetiminde gerçekleşmesi hususunda gerekli çalışmaların yürütülmesi.
• Sosyal aktiviteler ve seminerlere önderlik edeceğiz.
• En önemlisi de ilçemize yapılacak olan organize sanayinin ticaret olarak İzmit’ten değil Kandıra esnafıma yönlendirilmesi bizim kırmızı çizgimizdir.

Bununla ilgili olarak orada oluşacak ihtiyaçların başında gelen lojistik,taksi durağı,çay ocakları,fırın gibi ticareti güçlü ve dik durarak ticaret akışının Kandıra’ya yapılmasını sağlayacağız.

BUGÜNE KADAR MÜCADELE ETTİĞİMİZ;
• Pandemi sürecinde bizimde meslek olarak içinde olduğumuz okul kantincilerinin sorunu olan bölgesel kira,çalışma şartları,çalışma saati gibi problemleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sözlü ve yazılı olarak bildirdik.
• Pandemi döneminde Kocaeli’de diğer ilçelerde çay ocaklarının paket servis usulü hizmet ederken Kandıra’da kapalı olmasına karşı mücadelemizi göstererek; 181 çay ocağı ruhsatlı işyeri hizmet vermiştir.
• Pandemi döneminde kapalı olan berber ve kuaförlerin randevu sistemiyle çalışması için gerekli kurumlarla istişarelerimizi yaptık.
• Pandemi döneminde kapalı olan sanayi esnafının meslek dalına göre muafiyet hakkında esnafımızı bilgilendirdik.

• Pandemi döneminde kapalı olan bizimde sektör olarak içinde olduğumuz lokanta ve restoranların paket servis ve belli kapasiteyle hizmet verebilmesi için mücadele ettik.
• İlçemizde faaliyet gösteren kurumsal marketlerden bazılarının otopark ve mal kabullerinin olmamasından ötürü emniyetimizle istişarelerimizi yaptık ve yapmaya devam edeceğiz.

BİR ALO DEMENİZ YETER
Esnaf toplumun temel bireyidir, toplumun direğidir.
Esnafımız canlı ve moralli olmalı.Durumu iyi olmalı ki bu toplumun tamamına yansımalı.Esnafımızı önemsiyoruz.
Esnafımızın durumunun iyi olması için neler yapılabileceğini bildiğimiz gibi esnafımızla da konuşabileceğimiz periyodik toplantılar yapılmasında fayda görüyoruz.
Kentimizin yaşanabilir olmasının yanı sıra,sizin durumunuz,ticaretinizin iyi olması demek devletimizin de iyi olması demektir. Devletimiz her zaman esnafımızın yanında olması gerekir.
O yüzden ‘’bir ALO demeniz yeterli’’başarının altında istişare yatar.
GERGİNLİKTEN UZAK DURACAĞIZ
Kurumsallaşmak adına bizlere vereceğiniz emaneti sorumluluk çerçevesinde yürütmeye çalışacağız.
Esnafımızın her türlü sorunlarıyla kanunlar çerçevesinde yürütmeye çalışacağımıza emin olabilirsiniz.
Dik durup sorunların üstüne gideceğimize şüpheniz olmasın.
Gerginliğe sahip olan olaylardan ahilik geleneği ile uzak duracağız.
Kurumumuzu alan el konumundan çalışan,üreten veren el konumuna getireceğiz.
Çözüm yollarında paylaşımcı olacağız.
KANDIRA ÇOK ÖNEMLİ BİR MERKEZ
Kandıra’nın bulunduğu konum itibariyle önemli bir merkez.
Yeşilin,mavinin her tonuna sahip olan yaşanması keyifli olan, gelmesi keyifli olan çok güzel ve özel bir yerleşim alanı. Tüm bunları birleştirdiğimiz zaman hem Kandıra’da yaşamak hem de hizmet yapmak istisna bir güzelliktir. Kandıra’nın Kocaeli içerisindeki ve Türkiye kimliğindeki bu güzel yerini daha iyiye taşımak,gelecek her günümüzü bugünden daha iyi yapmak,insanımızın yaşam kalitesini her yerde ne olursa olsun daha iyiye ulaştırmak bizim hedefimiz.
En öncelikle konumuz, Kandıra’nın turizm alt yapısı ,doğal güzellikleri ve buna dönük talebin yönetilmesi olacaktır.
Özellikle hedefimiz turizm ve hizmetler sektöründe Kandıra’nın sahip olduğu ürünlerin markalaşması , Kandıra’ya gelen turistlerin özellikle yazları insan seline dönüşen bu potansiyeli ulusal ve uluslararası bir boyuta taşıyacağız.
Sorunu tespit etmek sorunu çözmekten daha önemli ve bizler Kandıra’nın sorununu çok iyi biliyoruz ve kurumlarımızla diyaloglu çalıştığımızda biz bunların üstesinden geleceğimize inanıyoruz.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑