Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Balıkçılar 'vira bismillah' diyerek denize açıldı

Kandıra Kefken ve Bağırganlı Limanı’nda hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, kıyıda toplanan yüzlerce kişinin alkışları eşliğinde denize açılarak "Vira Bismillah" dediler.

1 Eylül 2021 Saat: 00:07
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.571 kez okunmuştur

Balıkçılar vira bismillah diyerek denize açıldı
Balıkçılar 'vira bismillah' diyerek denize açıldı

Kefken ve Bağırganlı Limanı’nda düzenlenen programa Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Belediye Başkan Yardımcımız Mustafa Dursun, İl Tarım ve Orman Müdürü Yüksel Çil, Kefken Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hayri Uçar, Bağırganlı Köyü Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Bayram, Kefken Karakol Komutanı Murat Çetin, Kefken Mahalle Muhtarı Zeynel Abidin Ekrem, Bağırganlı Mahalle Muhtarı Hüseyin Aydın,  Kefken Liman Başkanı, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Radar Komutanlığı, Kıyı Emniyet Müdürlüğü personeli, liman personeli, balıkçılar, sivil toplum kuruluşları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda bölge imam hatipleri tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu ve dualar yapılan.

 

İl Tarım ve Orman Müdürü Yüksel Çil, yaptığı konuşmada, balıkçılığın Kocaeli'de ekonomiye büyük destek sağladığını, kentin balıkçılık potansiyelinin yüksek olduğunu anlattı.

 

Kefken Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hayri Uçar, “deniz suyu sıcaklığının yüksek olması nedeniyle palamudun kıyıdan uzakta serin sularda yemlendiğini dile getirerek, "Geçen sene bu günlerde 30 santimetre uzunluğa ulaşan palamut bu sene henüz 25 santimetre seviyelerinde. Bu sene kıyıda lüfer, tekir, mezgit, kalkan bol gözüküyor. Bu sene av sezonunun bereketli geçmesini ümit ediyoruz." dedi.

 

Program sonunda balıkçılar teknelere binerek deniz turu attı. Saat 24.00’ü gösterdiğinde ise 200’e yakın tekne "vira bismillah" diyerek denize açılmasıyla palamut balığı için ağlarını denize bıraktı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑