Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Bakanlık Kandıra Sungurlu Barajı'na Onay verdi

Ağva ve Kandıra arasında yapılması planlanan Sungurlu Barajı ve HES projesine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 'ÇED Olumlu' kararı çıktı.

9 Nisan 2020 Saat: 03:08
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 7.809 kez okunmuştur

Bakanlık Kandıra Sungurlu Barajı'na Onay verdi
Bakanlık Kandıra Sungurlu Barajı'na Onay verdi

İstanbul’un su ihtiyacını karşılamak için Ağva ve Kandıra arasına yapılması planlanan Sungurlu Barajı’na ÇED olumlu kararı verilmesine ilişkin karar 5 Aralık 2018’de İstanbul 11. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmiş, 14 Mayıs 2019’da da bu karar Danıştay tarafından onaylanmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 3 Nisan tarihinde ÇED olumlu kararı verdi!

263 MİLYON 82 BİN TL HARCANACAK

ÇED Raporunda yer alan bilgilere göre baraj inşaatının 1 milyon 695 bin 595 metrekarelik bir orman arazisinin su tutma havzası içinde olduğu belirtilerek, Sungurlu Barajı için 263 milyon 82 bin TL harcanacak.

ONLARCA KÖY SULAR ALTINDA

ÇED Raporu’nda, “Sungurlu Barajı yapıldığı takdirde göl alanı içerisinde kalan nüfusun tamamı yer değiştirecektir. Rezervuar alanı içerisinde kalan yerleşim birimlerindeki nüfusun dışında, 300 metrelik mutlak koruma bandında kısmen de olsa etkilenen bir nüfus mevcuttur” ifadeleri yer aldı.

Rapora göre tarım alanları baraj projesinden etkilenirken, su altında kalan yerleşim yerleri oldukça fazla. Teksen Mahallesi ve Akçaova Mahalleleri ile Abdipaşa Mahallesi, Akıncı Mahallesi, Tepeköy Mahallesi, Kabaklar Mahallesi, Çalça Mahallesi, İlyaslar Mahallesi, Yukarıköy Mahallesi, Sungurlu Mahallesi, Yorgalar Mahallesi, Selametli Mahallesi, Kubuzcu Mahallesi ve Gebeşler Mahallesi gibi yerleşim yerleri mutlak koruma alanı içerisinde bulunuyor.

34 BİN 500 AĞAÇ KESİLECEK

ÇED raporuna göre tüm proje alanı içerisinde yaklaşık 1 milyon 691 bin 595 metrekare orman sayılan alan bulunduğunun tespit edildiği amenajman planları verilerine göre, proje alanında yaklaşık olarak 34 bin 500 adet ağaç kesileceği belirtilirken “Baraj rezervuar sahasında belirli bir ormanlık alanı su altında bırakacaktır” deniyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑