Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Eğitim

Bakan Özer eyleme katılacak öğretmenleri sert bir dille uyardı

2022-2023 Eğitim Öğretim Toplantısı’nda Öğretmenlik Meslek Kanunu’na tepki gösteren öğretmenlerin eylemleriyle ilgili konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “O eyleme katılan öğretmenlerin ders ücretleri kesilecektir” dedi.

1 Kasım 2022 Saat: 11:24
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 853 kez okunmuştur

Bakan Özer eyleme katılacak öğretmenleri sert bir dille uyardı
Bakan Özer eyleme katılacak öğretmenleri sert bir dille uyardı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin KODELİ projesi kapsamında yapılan 99 robotik kodlama atölyesi açılışına katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı Değerlendirme toplantısına katıldı. Toplantıya Vali Seddar Yavuz, AK Parti Milletvekilleri İlyas Şeker, Cemil Yaman ve Mehmet Akif Yılmaz, MHP Milletvekili Saffet Sancaklı, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, MHP İl Başkanı Yunus Emre Kurt ve okul müdürleri katıldı.

ÖRNEK BİR KENT
İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen’in açılış konuşmasının ardından Vali Seddar Yavuz, bakan Mahmut Özer’in eğitim yatırımları ile ilgili müjdeleri için teşekkür etti. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kocaeli’nin eğitim alanında örnek gösterilecek bir noktada olduğunu kaydetti. Çocukların eğitimine yapılan katkılar için teşekkür eden Özer, “Bugün yaptığımız değerlendirmede yeni yatırım kararı verdik. 960 milyonluk eğitim yatırımına 1 milyar 300 milyon liralık bir yatırım dana yapacağız ve yatırımımızı 2 milyar 200 milyona çıkaracağız.

KOCAELİ ODAK NOKTAMIZ
Kocaeli sürekli göç alan bir il olduğu için odak noktamız ve daha fazla yatırımı hak ediyor. 2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılına yoğun bir hazırlıkla başladık. Gittiğimiz tüm illerde merkezin eğiliminin illerdeki karşılığının en olduğunu göreceğiz. Ders kitaplarını 19 yıldan bu yana ücretsiz vermeye devam ediyoruz. Bu yıl da bu hassasiyetle çalışmaya devam ettik. 153 milyon ders kitaplarını dağıttık. Aynı zamanda ilk kez yardımcı kaynak kitaplarını da ücretsiz verdik.

OKULLARA BÜTÇE VERDİK
Okullarımızın en temel ihtiyacı olan temizlik için 60 bin personeli okullar açılmadan gönderdik. Yıllardan beri özlem olan okul bütçesini hayata geçirdik. Tüm okullara bütçe gönderdik. 57 bin 108 okulun tamamına temizlik, kırtasiye, küçük onarım ve donatım ihtiyaçlarını karşılamak için bütçe gönderdik. 5,5 milyar lira bütçe gönderdik. Son 20 yılda eğitime büyük yatırım yapan ve eğitimin tüm kademelerinde okullaşma oranını yüzde 90’nın üzerine çıkarmak için en büyük bütçeyi Milli Eğitime veren bir hükümette okullara bütçe vermemezlik edemezdik. Hiçbir çalışma arkadaşımızı mahcup edemezdik.

AYRIMCILIĞI KALDIRDIK
Tüm ihtiyaçlarınızı gidererek sağlıklı bir okul ortamında hizmetinizi yapmanız için sizlere destek vereceğiz. Bir ülkenin en kalıcı sermayesi beşeri sermayesidir. 20 yılda bölge ayrımı yapılmadan Türkiye’nin her noktasına yatırım yapıldı. Bu ülke Müslüman ülke. Bu ülkede yaşayan insanların çocuklarının din eğitimi alması için din dersleri getirildi. Şartlı eğitim yardımları, ücretsiz yemek yardımı, burslar veriliyor. Son 20 yıl hiçbir ayrımcılığın yapılmadığı bir eğitim sistemi yarattık” dedi.

ÖĞRETMENLERİ UYARDI
Uzman öğretmen ya da başöğretmenlikle ilgili açıklama yapan Özer, “Bu durum maniple edildi. Şartları olan öğretmenlerin yüzde 65’i eğitimlere başvurdu. Yüzde 95’i eğitimlerini tamamladı ve yüzde 97’si sınav için başvuruda bulundu. Son zamanlarda eylem çağrılarını duyuyoruz. Öğretmenleri bizden daha çok seven yoktur. Sizin koşullarınızı iyileştirmek için elimizden geleni yapacağız. Eylemlerde öğrencilerimizin mağdur olmaması için tüm önlemleri aldık. Eyleme katılan öğretmenlerin ders ücretleri kesilecek. Veli ile temasa geçip öğrencilerin okula gelmesini engelleyenler hakkında ise suç duyurusunda bulunulacak.

YENİ HAKLARI AÇIKLADI
Bu sınav isteğe bağlı zorunlu değil. İsteğe bağlı olmayan şeyin eylemi olmaz. Bırakın yararlanmak isteyen yararlansın. Kimsenin bunun üzerinden manipülasyon yapmasına gerek yok. Bu daha bir başlangıç. Yeni haklar gelecek. Kıdemli öğretmenlerimiz uzman öğretmen olduktan sonra başöğretmen şartını kaldıracağız. Atandığı alanda tezli yüksek lisans yapmışsa başöğretmenliği 5 yıla indireceğiz. Eğer doktora yapmışsa direk başöğretmen olacak. Biz sorunları birlikte çözeceğiz” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑