Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Bakan Kurum'dan Cedit'te vatandaşa çifte müjde

Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkılan mahallede 489 binadan kalan son bina Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum gözetiminde yıkıldı. Bakan Kurum, yapılan sözleşmenin aynen geçerli olacağını müjdeledi.

19 Nisan 2022 Saat: 07:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 840 kez okunmuştur

Bakan Kurumdan Ceditte vatandaşa çifte müjde
Bakan Kurum'dan Cedit'te vatandaşa çifte müjde

İzmit Belediyesi tarafından 2015 yılında başlatılan Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesinin 2020 yılında Bakanlığa devredilmesi ile çalışmalar hızlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesinin ortak yapmaya başladığı projede Cedit Mahallesinin tamamı yıkıldı. Üç kez ihalesi iptal olan ve 16 Haziran’da yeniden ihaleye çıkacak olan projede son kalan bina Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum gözetiminde yıkıldı. Bakan Kurum, yapım ihalesindeki maliyet artışlarını vatandaşa yansıtmayacaklarını, yapılan sözleşmenin aynen geçerli olacağını müjdeledi.

İLK ETAP YAPILACAK
Mahalledeki son binanın yıkım törenine Bakan Kurum ile birlikte Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Milletvekilleri İlyas Şeker, Cemil Yaman, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, mahalle sakinleri katıldı. Yıkım başladıktan sonra açıklama yapan Bakan Kurum, “ Körfez’de bulunan Barbaros Mahallesinde yaptığımız incelemeden sonra Derince ve Körfez arasında yer alan kentsel dönüşüm ve gelişim alanında bölgede ilk etapta 549 konut yapılacak. Kentimize yakışan dönüşüm konutları yapıldı.

KİRA YARDIMI YÜKSELDİ
499 bina yıkıldı ve son binayı biz kıyacağız. Buraya 1105 konut yapacağız. İzmit’e değer katan konutların temellerini bu yıl atacağız. 2023 yılında tamamlayarak teslim edeceğiz. Kira yardımlarını 3+1 ve 2+1 konutlar için 1300 liraya çıkartıyoruz. Bittiği zaman Büyükşehir Belediyemizle evlerimizi teslim edeceğiz. Bu süreçte tüm vatandaşlarımızla istişare ettik. Tüm ilçelerimizde riskli alanları etap etap yapacağız.

CEDİT İÇİN YENİ BAŞLANGIÇ
Bugün Cedit halkı için yeni bir başlangıç. Yeni Cedit için ilk temeli atmış olduk. Deprem ve kentsel dönüşüm ile mücadelede her ilçemizde projelerimizi yaparak Kocaeli’ye depreme hazırlıklı hale getireceğiz. Cedit konutlarımız halka hayırlı olsun” dedi. Müsilaj ile ilgili açıklama yapan Kurum, “Müsilaj ile ilgili kurulan bilim kurulu bu süreçte müsilaj ile karşılaşmayacağımızı söylüyor. Ancak bu müsilaj çıkmayacak anlamına gelmiyor. Aldığımız 22 maddelik eylem planı için çalışmaları hızlandırıyoruz. Belediyelerin arıtma tesislerini yapmasının önünü açacağız. Bilim insanları ile bir araya geleceğiz.

GEREKİRSE KAPATIRIZ
Kirleticileri yakından inceliyoruz. Dip çamuru temizliği sürecini Cumhurbaşkanımızın teşrifleri ile müjdeleyeceğiz. 13 Nisan’da Kavaklı sahilinde hayvansal atık atıldığı belirlendi. Ekipler incelemelerde bulundu. İncelemelerde atıkların Beyoğlu Deresi’nden geldiği tespit edildi. Kirleten şirkete 367 bin lira ceza kesildi. İşletmeler mevzuata uygun hale gelmezse gerekirse kapatacağız” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑