Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Bakan Koca uyardı: Dışarı çıkarken dikkat

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaşlı, çocuk ve kronik rahatsızlıkları olanlara, sıcaklığın yüksek seviyelere ulaştığı saatlerde dışarıya çıkmamaları uyarısında bulundu

14 Temmuz 2023 Saat: 05:58
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 558 kez okunmuştur

Bakan Koca uyardı: Dışarı çıkarken dikkat
Bakan Koca uyardı: Dışarı çıkarken dikkat

Meteoroloji’nin son hava tahminlerine göre, Kocaeli’de bugün mevsim normallerinin çok üzerinde sıcak hava yaşanacak. Hava sıcaklığının ortalama 38 dere olacağı belirtildi.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, Kocaeli’de sıcak havanın en fazla Karamürsel’de etkili olması bekleniyor. Karamürsel’de beklene sıcaklık 39 derece olacak.

İzmit, Derince, Gölcük, Dilovası ve Körfez’de 38 derece, Başiskele, Kandıra ve Kartepe’de 36 derece, Gebze’de 35, Darıca ve Çayırova’da ise hava sıcaklığının34 derece olması bekleniyor.

Hafta sonu ise sıcak hava dalgası kenti terk edecek. Cumartesi ve Pazar günü Kocaeli’de hava sıcaklığının 30-32 derece civarında seyretmesi bekleniyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, sıcak çarpmasının, vücut sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıktığı, “hipertermi” olarak da bilinen ciddi bir klinik durum olduğuna dikkati çekerek;

“Yaşlılar ve çocuklar, diyabet hastalığı, yüksek tansiyon, kalp hastalığı, astım gibi kronik rahatsızlıkları olanlar sıcak çarpması için yüksek risk grubundadır. Bu gruptakilerin gün içinde sıcaklığın yüksek seviyelere ulaştığı saatlerde dışarıya çıkmamalarını öneriyoruz.” ifadelerini kullandı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑