Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Sağlık

Aşılar Kocaeli'ye geldi

Yaklaşık iki hafta önce Türkiye’ye gelen 3 Milyon doz Sinovac Çin Aşısı’ndan Kocaeli’ye düşen pay İl Sağlık Müdürlüğü’ne ulaştı.

14 Ocak 2021 Saat: 01:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 5.453 kez okunmuştur

Aşılar Kocaeli'ye geldi
Aşılar Kocaeli'ye geldi

Koronavirüs ile mücadelede aşılama dönemine resmen cuma günü geçilmesi bekleniyor. İlk olarak sağlık çalışanlarına yapılacak olan aşı Kocaeli’ye geldi. İl Sağlık Müdürü Op.Dr. Yüksel Pehlevan, gelen aşı miktarını açıklamazken, tüm sağlık çalışanlarına yetecek kadar aşının geldiğini belirtti. 194 noktada yapılacak aşılamanın en geç cuma günü başlaması bekleniyor. İlçe sağlık müdürlükleri, özel hastaneler, kamu hastaneleri ile yapılan toplantıda aşı yapacak personellere yarın itibariyle eğitimlerinin tamamlanması planlanıyor.

OTOMATİK SİSTEME DÜŞECEKLER
Aşılamanın başlaması ile birlikte sağlık personellerinin MHRS, 182 ve hastanede randevu alarak aşının ilk dozunu yapacak. Ardından 28 gün sonra ikinci doz için ilk aşılamadan sonra otomatik randevu verilecek. Aşısı yapan tüm sağlık personelleri anında Aşılama Uygulaması üzerinden Sağlık Bakanlığının sistemine geçecek. Sağlık personellerinin ilk aşısının ardından risk grubunda olan vatandaşların aşılamasına geçilmesi bekleniyor.

EĞİTİMLER TAMAMLANACAK
Sağlık çalışanlarına aşı yapmak için saha personellerinin eğitimlerinin yarın itibariyle bitirilmesini planladıklarını belirten İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, şunları söyledi:

“-Aşılar normal aşı gibi kasa yapılacağı için çok uzun bir eğitime gerek yok. İlçe sağlık müdürlüklerimiz üzerinden eğitimler tamamlanacak. En geç yarın aşıya başlayacağız. Aşılarını yaptığımız sağlık personellerinin 15 dakika boyunca kurumu terk etmemelerini isteyeceğiz.

GÖNÜLLÜLÜK ESASLI YAPILACAK
Alerjik hikayesi olan kişiler hastanede olacak ve onları bekleteceğiz. Sağlık çalışanlarının tamamının birkaç gün içinde aşılayacağız. Mesai dışı çalışma da yapacağız. Koronavirüs olan sağlık çalışanlarına ilk etapta aşı yapılmayacak. 180 günü dolduranlara aşılama yapılacak. Aşı kesinlikle isteğe bağlı yapılacak. Kimseye zorla aşı yapılmayacak. Sağlık çalışanlarına ikinci dozu 28 gün sonra yapacağız. Ancak bu arada bakanlık yeni aşı gönderir ve risk grubuna geçin derse bunu da yapacağız”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑