Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Aromatik bitki ekene destek var....

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin büyük önem verdiği Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştirme Projesi(TABİP) kapsamında bölgemizde ekim devam ediyor.

9 Eylül 2021 Saat: 22:01
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.596 kez okunmuştur

Aromatik bitki ekene destek var....
Aromatik bitki ekene destek var....

Bu projenin koordinatörlüğünü yürüten Abdullah Köktürk, Kocaeli genelinde aromatik bitki ekimiyle uğraşan çiftçiler Seka Park Otel’de bir araya geldi. Köktürk, bu projeye yeti katılımlar için çağrı yaptı, çiftçiye bu konuda verilen desteklerden söz etti.

Seka Park Otel’deki toplantıda toplantıya Kandıra Belediyesi Meclis Üyesi Hayri Çelik ve Seka Park A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Habib Aşır ile projede yer alan isimler katıldı.

KATILIM KOŞULLARINI ANLATTI
Bilgilendirme toplantısında konuşan Koordinatör Köktürk, aromatik bitki projesine ilginin oldukça iyi olduğunu ve her geçen gün de ilginin arttığını ifade etti. Köktürk, katılım koşullarını “10 dönümden aşağı arazi olmayacak, çiftçinin kendi tapusu ya da anlaştığı mal sahibiyle yaptığı kira sözleşmesi, çiftçi belgesi ve nüfus cüzdanı ile birlikte bu projeye başvuruda bulunabiliyorsunuz.” diylerek açıkladı. Köktürk, halen 1200 dekar alanda biberiye, oğulotu ve nane ekiminin yapıldığını söyledi.

Aromatik bitkiler projesinde yeni fabrikanın inşa edildiğini hatırlatan Köktürk, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bunun için 50 milyon liralık bir katkı sağladığını hatırlattı.

NE TÜR DESTEKLER VAR
Projeye dahil olan çiftçilere verilen destekleri de çiftçilere anlatan Köktürk, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından arazi büyüklüğüne ve ekilen bitkiye göre desteklerin verildiği açıkladı. Köktürk, “Belediye ‘Ekin, fideyi biz verelim, ekimine yardımcı olalım, ilk sene sıkıntıları birlikte çözelim’ dedi. 5 yıllık anlaşma yapılıyor ve parayı belediye veriyor. Nane ve oğulotu için 30 bin lira, biberiye de ise 26 bin lira ve 22 bin lira olarak ödeme yapılıyor. Bu ücretler 10 dönüm arazi için veriliyor, 20 dönüm arazi olduğunda fiyat ikiye yükseliyor.” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑