Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Araç sahipleri dikkat! kameralarca tespit ediliyor

Egzoz muayenesi kontrolleri için ruhsata bakma dönemi tarih oldu. EGEDES uygulaması ile araçların plakaları sistem tarafından kameralarca tespit edilip otomatik olarak sorgulanıyor.

4 Aralık 2021 Saat: 14:48
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.807 kez okunmuştur

Araç sahipleri dikkat! kameralarca tespit ediliyor
Araç sahipleri dikkat! kameralarca tespit ediliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan "Egzoz Gazı Emisyonu Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bakanlık, EGEDES uygulama usul ve esaslarının belirlenmesi, kağıt tüketiminin azaltılması, hizmet sürecinin hızlandırılması ile bürokrasinin azaltılması ve egzoz emisyon ölçüm işlemlerindeki etkinliğin artırılması amacıyla Egzoz Gazı Emisyonu Kontrolü Yönetmeliği'nde değişiklik yaptı.

Yönetmelikle, motorlu taşıtlardan kaynaklanan egzoz gazlarının neden olduğu hava kirliliğinin etkilerinden canlıların ve çevrenin korunması, egzoz gazı kirleticilerinin azaltılması da amaçlanıyor.

Plakalar otomatik kaydediliyor

Bu kapsamda, araçların egzoz emisyon denetimleri araçlar durdurulmadan EGEDES üzerinden yapılacak ve fiziki belge kontrolü yapılmayacak. Denetimlerin EGEDES üzerinden yapılmasına bağlı olarak araçlarda belge bulundurma zorunluluğu kalkacak.

Öte yandan, Egzoz muayeneleri için Sakarya veya İzmit’e gitmek zorunda kalan Kandıralı sürücüleri Kandıra Sanayi Çarşısı’nda hizmet veren Kandıra Özel Servis’te egzoz muayeneleri yaptırabilir.

Ölçüm raporu, egzoz emisyon ölçüm sonucunda araç sahibinin telefonuna kısa mesaj ile gönderilecek, ayrıca araç sahipleri ölçüm raporlarına e-Devlet üzerinden erişim sağlayabilecek.

İşlemler E-devlet platformuna taşındı

Bürokrasinin azaltılması ve hizmet süreçlerinin iyileştirilmesi kapsamında da düzenlemeler yapıldı. Araç sahiplerinin ölçüm raporları ile ilgili düzeltme ve plaka değişikliği gibi işlemleri elektronik ortamda yürütülecek. Yetki belgesi başvurularında istenen belge sayısı azaltılarak e-Devlet ve diğer kurumların elektronik ortamda paylaşıma açtığı bilgi ve belgeler başvuru sahibinden istenmeyecek.

Egzoz muayenesi cezası kaç para?

Egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırmayan motorlu taşıt sahipleri 2.067 TL ceza kesiliyor.

Egzoz muayenesi yaptırmayan ve standartlara aykırı emisyona sebep olan motorlu taşıt sahipleri için ceza 3.791 TL'ye çıkıyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑