Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Araç muayenesi köylüleri isyan ettirdi

Kandıra'da ayda 6 gün araç muayenesi yapılıyor. Yeni yıla gireceğimiz şu günlerde muayene sayısı 2 gün daha artırılarak 8 güne çıkartıldı ama bu da yetmedi. Köylerden traktörle gelen vatandaşlar bu duruma isyan etti.

18 Aralık 2019 Saat: 21:33
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 5.946 kez okunmuştur

Araç muayenesi köylüleri isyan ettirdi
Araç muayenesi köylüleri isyan ettirdi

Kandıra'da 11- 12 bin  araç yer alıyor. Bu araçların büyük bir kısmı Kocaeli'nde farklı alanlarda muayeneyi tercih ederken Kandıra'da daha çok traktör gibi iş makineleri muayene için sıra alıyor. Bu da yeterli olmuyor.  Cuma günü traktörü muayeneye getiren Kandıra Safalı Köyünden Turgay Sav kendine sıra geldiğinde muayeneye girdi. Dikiz aynası olmadığı için muayene de kalan Turgay Sav, hemen dikiz aynasını taktırarak tekrar randevu almak istedi ancak bir ay içerisinde gün olmadığını öğrendi. Turgay Sav, "Ben yeniden muayene ücreti mi ödeyeceğim 300 lira?" diyerek yetkililerden yardım istedi. Araç muayene istasyonundaki yetkililer ellerinden bir şey gelmediğini ifade edince Sav, siyasi partilerden yardım istedi. Gün içinde yaşanan telefon  trafiğinin ardından muayene istasyonundaki yetkililer saat 4 buçuktan sonra bu araçları muayeneye alarak mağduriyeti ortadan kaldırdı.

MUAYENE ÜCRETİ YANIYOR

Turgay Sav konu ile ilgili şu sözlere yer verdi; "İnternet üzerinden araç muayenesi için sıra aldım. Cuma günü saat 11.00'de sıram geldiğinde traktörümde dikiz aynası olmadığı için muayene de kaldım. Bilindiği gibi traktör bütün gün bağda bahçede olduğu için dikiz aynasını dökmüştüm, evde unutmuşum. Hemen evden alıp dikiz aynasını yerine taktım. Bu sırada da internet üzerinden tekrar randevu almak istedim ama bir ay içerisinde bana randevu veremeyeceğini söylediler. Bu nedenle 300 lira ödediğim muayene ücreti yanıyor. Bir daha 300 lira ödemek zorunda kalacaktım. Ben de siyasilerden yardım istedim yaşanan telefon trafiğinin ardından benim traktörün muayene edilebileceği söylendi. Tekrar muayene istasyonuna gittiğimde aracım muayene edildi. Bu şekilde mağduriyetim giderildi ama benim gibi onlarca vatandaş kilometrelerce uzaktan gelip traktörlerini böyle kusurlar yüzünden muayene ettiremiyor. 

AYDA 6 KEZ YETERLİ DEĞİL 

İlçemizde 12 bin araç olduğu öne sürülüyor. Ay başında 3 gün ay sonunda 3 gün olmak üzere 6 gün ilçemizde muayene yapılıyor. Bu da Kandıra halkına yetmiyor. Kandıra'da büyük çoğunluk Kocaeli'nin çeşitli ilçelerinde muayene istasyonlarını tercih etmesine rağmen yine de yeterli olmuyor. Muayene de çeşitli kusurlardan kalan araçların gün içinde kusurlarını giderdikten sonra Kandıra'da muayenelerinin yapılmalarını istiyoruz. Halkımız mağdur edilmesin. Yetkililerden buna çare üretmelerini rica ve talep ediyorum. Kandıra'mızda bu tür çok araç sahibi mağdur ediliyor. Kilometrelerce uzaktan traktörü ile Kandıra'ya gelen vatandaşlar araçlarındaki kusurları gün içinde gidermesine rağmen muayene ettiremeyen ve aylar sonra aldıkları sırayla hem bir kez daha para ödüyor hem de kilometrelerce yolu traktörle gidip gelmek zorunda kalıyor" dedi. 

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑