Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Aksoy, Kandıralı muhtarları dinledi

Vali Hüseyin Aksoy önceki gün Namazgah Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programda Kandıralı muhtarların talep ve önerilerini dinledi. Aksoy, var olan sorunların çözümünde muhtarlara da görevler düştüğünü söyledi.

4 Mayıs 2019 Saat: 14:33
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.451 kez okunmuştur

Aksoy, Kandıralı muhtarları dinledi
Aksoy, Kandıralı muhtarları dinledi

Kandıra İlçe Muhtarlar Toplantısı önceki gün Vali Hüseyin Aksoy başkanlığında gerçekleşti. Kandıra Namazgah Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya Vali Aksoy’un yanı sıra; Vali Yardımcısı Suat Yıldız, Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal, İl Emniyet Müdür Vekili Kaan Yıkılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Daire Başkanı Halit Bostan, Türkiye Muhtarlar Derneği Kandıra Şube Başkanı Mustafa Satılmış, Kandıra Muhtarlar Dernek Başkanı Musa Yener, kamu kuruluşlarının il ve ilçe müdürleri ile çok sayıda muhtar katıldı.

EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Vali Aksoy muhtarlara yönelik yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “-31 Mart seçimlerinden sonra ilk muhtarlar toplantımızı Kandıra’da gerçekleştiriyoruz. Yerel yönetim seçimlerinde kazanarak, bu göreve seçilmiş olan bütün muhtarlarımıza başarılar diliyorum. Kocaeli’de yürüttüğümüz çalışmaların başında en önem verdiğimiz konuların başında eğitim geliyor. Eğitimde okul çağında olup okula devam etmeyen hiçbir öğrencimiz kalmaması için büyük gayret gösteriyoruz. Çocuklarımızın eğitim dışında kalmamaları büyük önem taşıyor.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM

Kocaeli olarak ulaşabildiğimiz bütün insanlara ulaşarak, okur-yazar hale getirmek için büyük gayret gösterdik. Olur ki mahallelerinizde okur-yazar olmayan insanımız varsa onları da mutlaka bizlerle paylaşmanız ve bu yönde yapacağımız çalışmalara da destek vermenizi özellikle sizlerden istiyoruz. Okul öncesinde 5 yaş grubunda %100 okullaşmayı hedeedik ve bunu gerçekleştirmek için de yoğun bir gayret gösterdik. 3-4 yaş da bizim için önemli ancak 5 yaşı okula almak istiyoruz. Okul öncesini önemsediğimizi belirtmek istiyoruz. Halk Eğitim çalışmalarını da önemsiyoruz. İnsanımızın ihtiyaç duyduğu farklı seviye ve sürelerde onların sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmelerine katkı sağlayacak kursların açılmasını istiyoruz.

YENİ KİMLİK KARTLARI

Okullarımızın güvenliği önemli. Okullarımızda çocuklarımızın güvenli bir şekilde evden okula, okuldan eve gidip gelmeleri konusunda hassas bir çalışma içerisindeyiz. Bu bakımdan valilik olarak bir emir yayınladık. Özellikle okulların çevresinde öğrenci ve veli dışında başka kişi ve grupların beklemelerini yasakladık. Kocaeli genelinde nüfusumuzun %50.9’u yeni kimlik kartlarını almış durumda. 2 Nisan 2018 tarihi itibariyle de ehliyetlerin değiştirilmesi ve pasaportla ilgili işlemler de artık nüfus idareleri tarafından gerçekleştirilmeye başlandı. Diğer bir konuda uyuşturucu ile mücadeleyi sadece polis ve jandarmamız değil, hepimiz topyekûn olarak vermek durumundayız.

İMAR BARIŞI KONUSU

Valilik olarak Kocaeli’de ortaya koyduğumuz bir başka çalışma da sokakta çalışan ve dilenen çocukların olmaması adına yaptığımız bir çalışmadır. Valilik olarak bir emir yayınladık. Sokakta çalışan ve dilenen çocuk istemiyoruz. Bunu ilk tespit ettiğimizde ailesine teslim ediyoruz. Eğer bir kez daha görürsek idari para cezası uyguluyoruz ve Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuyoruz. Hepinizin bildiği gibi İmar Barışı ile ilgili bir çalışma yapıldı. Daha önce yapılmış ancak mevzuata uygun olmayan bazı hususlarda bir düzenleme yapılarak İmar Barışının süresi 15 Haziran 2019 tarihine uzatıldı. Bu 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış olan binaları kapsıyor. Sonraki tarihte yapılanlar bu kapsamda değil. Zaman zaman sonradan yapılmış ve eskiden yapılmış gibi talepler olabiliyor. Bu doğru değil. Muhtar arkadaşlarımızın bu konuda duyarlı olması ve bu şekilde yapılan yapılar varsa bunları ilgili kurumlarımıza aktarmalarında yarar var.

TALEPLERİ DİNLEDİ

İçişleri Bakanlığımızın talimatıyla yapılan yeni bir çalışma var. Daha önceden trafikle ilgili denetlemeler ve ceza kesme işlemleri emniyet ve jandarma tarafından gerçekleştiriliyordu. Ancak daha sonraki süreçte İçişleri Bakanımızın talimatıyla emniyet ve jandarmadaki bütün görevlilere trafikle ilgili 3 konuda para cezası ve tutanak tutma yetkisi verildi. Bu 3 konu; araç kullanırken cep telefonu ile konuşmak, emniyet kemeri takmama, trafikte makas atmaktır. Buradaki temel amacımız trafik kazalarını en aza indirmek, can ve mal kaybını azaltmaktır.” Toplantının ardından Vali Hüseyin Aksoy, muhtarların sorun ve taleplerini dinleyerek, gereğinin yapılması ve takip edilmesi hususunda orada hazır bulunan kurum müdürlerine talimat verdi

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑