Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Akmanşen: 'Atatürk’ün sözleri pusulamız olacak'

Atatürk’ün ölümünün 84’üncü yıl dönümünde Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde 10 Kasım Atatürk’ü anma töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, “Atatürk’ün sözleri pusulamız olacak” dedi.

11 Kasım 2022 Saat: 08:50
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 728 kez okunmuştur

Akmanşen: Atatürk’ün sözleri pusulamız olacak
Akmanşen: 'Atatürk’ün sözleri pusulamız olacak'

10 Kasım Atatürk’ü anma programına Vali Seddar Yavuz, Deniz Eğitim Öğretim ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Bülent Turan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Baro Başkanı Mehmet Gül, ilçe milli eğitim müdürleri, öğretmenler, öğrenci velileri ve vatandaşlar katıldı.

“MİLLİ İRFANI YÜKSELTMEK EMELİMDİ”
Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşen anma programında konuşan Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen törende günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmada, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 84’üncü yılında rahmet ve minnet ile anıyorum. Mütarekenin en karanlık günlerinde ne yapabiliriz diye soranlara Kemal Paşa öfke ile “Celadet gösterin efendiler celadet demiştir.” Celadet durumu kabullenmeme mücadele göstermek demektir. Mustafa Kemal’e Cumhurbaşkanı olmasaydınız ne olmak isterdiniz sorusuna ise maarif vekili olarak milli irfanı yükseltmeye çalışmak en büyük emelimdi sözü ile birçok alanda olduğu gibi eğitimde yaptığı yeniliklerle çağ atlatan büyük bir lider olduğunu göstermiştir. En büyük arzusu ise milli benliği koruyarak Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmaktı. Dünyanın bize hürmet göstermesini istiyorsak kendi benliğimize ve milliyetimize bu hürmeti hissen, fikren ve bütün işlerimizle gösterelim. Milli benliği bulmayan milletler başka milletin avıdır demiştir. İstiklal ve istikbalimize kasteden iç ve dış düşmanlara karşı millet olarak kenetlenmede milli ve manevi değerlerimizi yaşatma kararlılığıyla büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün düşünceleri bu günlerde de önümüzü aydınlatmaktadır.

“ATATÜRK’ÜN SÖZLERİ PUSULAMIZ OLACAK”
En hakiki mürşit ilimdir şiarı ile tüm çalışmalar bilimin ışığında yapılmaya başlanmıştır. Her yapılan çalışmada Kemal Atatürk’ün engin dünya görüşü ve şaşmaz öngörüleri rehberlik etmiştir. Onun manevi mirasım dediği bilim ve akıl yolunda milletçe sorumluluklarımızı hatırlayarak ilerleyeceğiz. Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ilkeleri ve özlü sözleri ile ebedi pusulamız olmaya devam edecektir. Türk çocuğu atalarını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır. Bizler gelecek kuşakların daha büyük işler başarması işin ecdadını tanıtmak ve Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda gösterdiği hedefe durmadan ilerlemeleri için çaba göstereceğiz. Ölümünün 84’üncü yılında Mustafa Kemal Atatürk ve istiklal harbinde omuz omuza mücadele ettiği savaş arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi minnetle anıyoruz.”

ÖDÜLLERİNİ VALİ YAVUZ VERDİ
İlkokullar arasında gerçekleşen resim kategorisi yarışmasında Kandıra Akçakoca İlkokulu Öğrencisi Mustafa Efe Maraş 1’inci, Gölcük Barbaros İlkokulu Öğrencisi Gökçe Ellibeş 2’nci, Kartepe Eşref Uslu İlkokulu öğrencisi Aysun Neslihan Kalafat 3’üncü oldu. Öğrencilere ödüllerini Kocaeli Valisi Seddar Yavuz takdim etti.

ŞİİR YARIŞMASI ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Ortaokullar arasında yapılan şiir yarışmasında Darıca Yıldızları Ortaokulu öğrencisi İlayda Öztürk 1’inci , Dilovası Şehit Mehmet Kocabey okulu öğrencisi Züleyha Kılı. 2’nci, Kartepe Eşref Uslu Ortaokulu öğrencisi Azra Mantaş 3’üncü oldu. Dereceye giren öğrencilere ödüllerini Deniz Eğitim Öğretim Garnizon Komutanı Tuğamiral Bülent Turan takdim etti.

ÖDÜLLERİ BÜYÜKAKIN'DAN
Liseler arasında yapılan kompozisyon yarışmasında Dilovası Özel Enka Teknik Okulları öğrencisi Ege Akgün 1’inci, İzmit Şehit Özcan Kan Fen Lisesi öğrencisi Meryem Suda Çavdar, 2’nci, Darıca Şehit Edip Zengin Anadaolu Lisesi öğrencisi Ecren Aydın 3’üncü oldu. Öğrencilere ödüllerini Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın takdim etti.

ORATORYO GÖSTERİSİ
Akmanşen’in konuşması sonrasında ödül töreni gerçekleştirildi. Ödül töreni sonrasında Merkez Bankası Derince Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan “Saatin hiç durmadı Ata’m” adlı oratoryo gösterisi yapıldı ve anma program tamamlandı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑