Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Röportaj

Akkoç Tek hedefimiz Kandıra'yı kazanmak

İlçe kongresinde başkanlığa aday olması beklenen İl Genel Meclis üyesi Mustafa Akkoç, Kandıra'da en büyük hedeflerinin belediye başkanlığını kazanmak olduğunu söyled...

11 Mayıs 2009 Saat: 21:08
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.824 kez okunmuştur

Akkoç Tek hedefimiz Kandıra'yı kazanmak
Akkoç Tek hedefimiz Kandıra'yı kazanmak

İlçe kongresinde başkanlığa aday olması beklenen İl Genel Meclis üyesi Mustafa Akkoç, Kandıra’da en büyük hedeflerinin belediye başkanlığını kazanmak olduğunu söyledi.

 

AKP’nin ilçe kongrelerinde en çok sıkıntı yaşandığı yer Kandıra. Mevcut İlçe başkanı Cengiz Kan hakkındaki iddialar, iki adaylı olması düşünülen seçim yarışı, parti içinde rahatsızlıklara neden oluyor. Cengiz Kan ve yönetiminin belirleyeceği isme karşı başkanlık yarışı yapması beklenen Mustafa Akkoç, kongre öncesi önemli açıklamalarda bulundu. İlçedeki parti büyüklerinin kendi ismi üzerinde anlaştığını söyleyen Akkoç, aslında bütün planlarını “ilçe başkanı” sıfatı ile yapmışa benziyor.

 

Mustafa Akkoç kimdir?

1961 yılı kandıra doğumlu, evli 3 çocuk babası, lise mezunu. 30 yıldır Kandıra’da ticaretle uğraştığı bunun yanında 1978 yılında siyasete girerek, MSP gençlik kolları yönetim kurulu üyesi olarak başladım. Refah Parti kurucu üyelerinden, Refah Partisinde 3 dönem 6 yıl İlçe Başkanlığı, 1987 yılında İl Genel Meclis üyesi adayı. 1994 yılında Refah partisinden Belediye Başkan adaylığı, AKP kurucu üyelerinden ve AKP’de bir dönem İlçe Başkanlığı yapmış. 2004 yılında İl Genel Meclis üyesi adayı idi. 4,5 yıldır İl Genel Meclis üyesi olarak görev yapıyor.

 

Kandıra AKP İlçe Başkanlığına aday mısınız?

5 Kasım tarihinde yapılacak olan AKP kongresinde Kandıra’da AKP içindeki grupların bir araya gelmesi ile AKP ilçe kongresine aday olmam kararlaştırıldı. Bu isimler arasında Sayın Eski İlçe Başkanı Muhsin Tekol, Sayın Eski İlçe Başkanı Mahir Yıldırım, Sayın Hüdaverdi Bitik ve daha birçok arkadaşım var. Onlar beni İlçe Başkanlığı koltuğunda görmek istediler.

 

Eylül ayında başlayan ve şuanda biten delege seçimleri hakkında neler düşünüyor

sunuz?

Kandıra Merkez Mahalleri ve 91 köyde yapılan delege seçimleri tamamlandı. Ancak Merkez mahallelerle ilgili türlü iddialar var. Mevcut yönetim, birçok delegeyi oturmadığı halde Merkez mahallere üyeymiş gibi gösterip seçimleri kazandı. Ben ve ekibim bu noktada haksız bir rekabetin oluştuğuna inanıyoruz. Ancak, kongreyi kesinlikle kazanacağımıza eminim. Bu güne kadar Kandıra ve Köylerinde neler yaptınız?

İl Genel Meclisinin, 2005 yılında yapılan yerel yönetimler kanunlarındaki değişiklik ile Köydeki hizmet yetkisi Büyükşehir’e devredildi. Biz özel idare kanalı ile sadece ilköğretim okulları, hastane, sağlık ocağı, gezici sağlık araçları, 112 acil gibi hizmetler götürebiliyoruz. Okullarımıza ek binalar yapıldı, tamir ve tadilatları tamamlandı, Yüksek okul öğrencilerimiz için 500 yataklı bir öğrenci yurdu kuruldu, köylerdeki eski 24 adet okul binası tamir edilerek köylülerin hizmetine sunuldu. Kalan okullarımız da tadilat ve onarım yapılarak, önümüzdeki dönem kullanmak üzere teslim edilecek AKP İlçe Başkanı olursanız Kandıra ve köylerinde neler yapmayı düşünüyorsunuz?

Kandıra 1800 yıllarda belediye olmuş, İstanbul’un kenarında köy olarak yüzyıl kalmış, şuan itibarı ile 50 bin nüfusu ve 15 bin merkezde, geriye kalan 40 bin köy nüfusu ile gelirlerinin yüzde 90 tarımdan olduğu bir asırdan fazla süreyi şehirleşemeden geçirmiş, 2004 yılında Kocaeli Büyükşehir’in AKP’ye geçmesi ile 2005 yılında Büyükşehirin sınırları içerisine girmesi ve genel idareden gelen payların yükseltilmesi ile Kandıra ve Kocaeli’nin diğer ilçeleri büyük bir hizmet alanı içersine alınmış, İlçenin gelişmesi ve köylerin Büyükşehir’den hizmet alması ile değişim başlamıştır. Bu hizmetlerin devamı ve daha fazlası için öncelikle Kandıra Belediyesini 2009 yerel seçimlerinde kesinlikle AKP olarak biz alacağız. Büyükşehir’le olan ilişkilerimizi daha geliştirerek Kandıra’ya daha fazla hizmet etmeye çalışacağız. Köylerimizle ilgili yollarının sıcak asfalt yapılması, su ve kanalizasyon eksiği olan köylerin bu sıkıntılarının giderilmesini sağlayacağız. Köylerde bölgesel olarak sosyal faaliyetlerin yapılabileceği, köy hizmet binaları ve düğünlerinin yapılabileceği düğün salonları yapma gayretlerini sürdüreceğiz.

 

Kandıra Belediye Başkanı aday adayları hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Kandıra’da AKP’den Belediye Başkanlığı aday adaylığını düşünen birkaç arkadaşımız var. Ancak şuan da 4–5 civarında olan aday adayı sayısının değişebileceğini söyleyebilirim, gerçek sayıyı seçim yaklaştığında AKP Kandıra teşkilatımıza yapılan müracaatlar sonunda göreceğiz. İlçe kongresini biz kazanacağız, Belediye Başkan aday adaylarının tamamına eşit uzaklıkta olacağız. Genel merkez’imizin onaylayıp bize göndereceği Belediye Başkan adayı ile birlik ve beraberlik içinde çalışarak Kandıra Belediyesi’ni AKP’li Belediye Başkanları saflarına katacağız. 



       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑