Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Genel

Akar 342 oyla PM Üyesi seçildi

CHP’nin PM seçiminde Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde yer alan Haydar Akar 342 oy alarak PM Üyesi seçilirken, Sefa Sirmen ise 166 oyla liste dışı kaldı.

18 Ocak 2016 Saat: 22:36
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.821 kez okunmuştur

Akar 342 oyla PM Üyesi seçildi
Akar 342 oyla PM Üyesi seçildi

CHP’nin hafta sonu gerçekleştirilen 35. Olağan Kurultayı’nda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tek aday olurken, büyük kongrenin ikinci günü gerçekleştirilen Parti Meclisi (PM) seçimi büyük heyecana sahne oldu. Kocaeli’den 7 isim PM için yarışa girdi. 462 kişinin aday olduğu PM yarışında CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun 52 kişilik anahtar listesinde yer aldı. Akar, 342 oyla 32. sırada yer alarak 60 kişilik PM’ye adını yazdırdı. Kılıçdaroğlu’nun 104 kişilik bir diğer listesinde yer alan bir diğer Kocaelili isim Halit Toraman ise 288 oy aldı ve 65. sırada yer aldı. Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Sefa Sirmen ise Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin anahtar listesinde yer aldı. 166 oy alan Sirmen, 118. sırada yer aldı. Kocaelili diğer isimlerden Utkan Güneş 59, Selda Mican 52, Hamiyet Göksu 30, Cuma Karavar ise 15 oy aldı. 

BEKLENTİM YOKTU 
Kıyasıya bir yarışın ardından PM’ye giren Akar, gazetemize bazı değerlendirmelerde bulundu. Kurultayın tek adaylı olması nedeniyle geçmişe göre daha heyecansız geçtiğini ifade eden Akar, “Fakat PM seçimlerinde büyük heyecan vardı” dedi. Kendisinin PM için yoğun bir mücadeleye girmediğini kaydeden Akar, “Beklenti içinde de değildim. Fakat hem genel başkanımız hem de delegelerimiz bana bu görevi verdi. Herkese teşekkür ediyorum. PM, kurultaydan sonra CHP’nin en önemli birimi. Elimden gelen katkıyı sunacağım” ifadelerini kullandı. 

GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI
Akar, Kılıçdaroğlu’nun yakın ekibinde yer alan Enis Berberoğlu ve Gürsel Tekin gibi isimlerin delegeler tarafından çizilmesiyle ilgili olarak da, “Delegelerimizin MYK’ya bir tepkisi vardı. Bu mesajı da PM seçimlerinde çok açık bir şekilde verdiler. Bununla ilgili genel merkezimiz gerekli çalışmayı yapacaktır” dedi. Akar, genel başkan yardımcılığı talebi olup olmamasıyla ilgili ise “MYK genel başkanımızın takdirinde. Bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da bana verilecek her görevi yaparım” şeklinde konuştu.

ÇOK ÇALIŞACAĞIM 
Akar, PM üyeliğinin “Kocaeli’nin patronluğu” gibi yansıtılmaması gerektiğini ifade ederek, “PM üyeliği de örgütün her birimi gibi önemli bir görev. Ben siyasete nasıl başladıysam öyle devam ediyorum ve bundan sonra da devam edeceğim. Fakat bundan sonraki süreçte daha fazla çalışacağım” ifadelerini kullandı. 

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑