Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Siyaset

AK Parti Kandıra’da Ölmez yeniden başkan

AK Parti Kandıra İlçe kongresinde mevcut başkan Erol Ölmez yeniden başkan seçilerek ikinci dönemine girdi.

16 Eylül 2020 Saat: 14:11
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.183 kez okunmuştur

AK Parti Kandıra’da Ölmez yeniden başkan
AK Parti Kandıra’da Ölmez yeniden başkan

AK Parti Kandıra 7. Olağan İlçe Kongresi bugün Namazgah Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Kongrede genel merkez tarafından aday olmasına karar verilen mevcut İlçe Başkanı Erol Ölmez tek aday olarak seçime girdi. Ölmez başkanlıkta ikinci dönemine girdi. 415 delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongre sonucunda ayrıca 20 ilçe yöneticisi ve 21 il delegesi seçildi. Kongrenin divan başkanlığını Halit Çokan üstlendi.

TEDBİRLER ALINDI
Pandemi sebebiyle kongrede tedbirler alındı. Sandalyeler sosyal mesafeye dikkat edilerek dizildi. Belli noktalara dezenfektan bırakıldı. Katılımcılar salona maske ile alındı. Kongreye Kocaeli Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, Mehmet Akif Yılmaz, İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İl Başkanı Mehmet Ellibeş, eski İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, MHP Kandıra İlçe Başkanı Ahmet Uğur, AK Parti Kandıra eski ilçe başkanları Yunus Özder, Erdinç Şentürk, Muhsin Tekol, ilçe başkanları ve parti teşkilatı katılım sağladı.

AK PARTİ’NİN KALESİ
Mevcut başkan ve başkan adayı Erol Ölmez kongrede yaptığı konuşmada “Akçakoca’nın memleketi AK Parti’nin kalesine hepiniz hoş geldiniz. 2017 yılında bu görevi aldım. Alırken Şemsettin başkana ben işi istiyorum diyerek talip oldum. Bu uğurda bana destek olan herkese teşekkür ederim. Yine bana bu görevi tekrar layık gören kıymetli il başkanıma ve genel merkeze teşekkür ediyorum. Türkiye’yi 2023 hedeflerine birlikte götüreceğiz. Gönül teşkilatçılığı yaptık. Gönül belediyeciliğine destek verdik. 25 kişi ile aldığımız ilçe yönetimimiz 15 kişiye düştü. Tüm seçimleri alnımızın akıyla geçtik. Hamd olsun Kandıra’yı üçüncülükten alıp başarıda birinci sıraya taşıdık.” ifadelerini kullandı.

GENÇLER BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan ise şunları söyledi: “31 Mart seçimlerinde mevcut yönetimle gecemizi gündüzümüze kattık. Gençler bizim için Kandıra’da çok önemli. Onları burada tutmak zorundayız. Kandıra’nın çocuklarıyla yol yürümekten yanayım. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile beraber çalışıp Kocaeli’yi birlikte marka yapacağız.” Ardından söz alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Salondaki coşkuyu girdiğimden beri fark ettim. İlçe başkanımızı tebrik ettik. İlçe teşkilatlanması güzel. Kandıra’da 2004-2019 yılları arasında 337 adet proje hayata geçirildi. Bunun için 583 milyon TL bütçe ayrılmış. Cumhurbaşkanımız büyükşehir modelini il sınırına yayarak yerel ölçekte devrim yarattık” dedi.

160 MİLYON TL HARCANDI
Büyükakın sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir buçuk yılda Kandıra’mızda 38 proje hayata geçirildi. Bunun içinde 160 milyon TL harcandı. İSU sahil bölgeleri olmak üzere alt yapı yatırımı yaptı. ilçe genelinde köy yollarının üst yapısı için 15 grup köy yoluna yatırım yaptık. Doğalgazın erişmediği yer kalmasın diye çalışmalarımıza devam edeceğiz. Tıbbi aromatik bitkiler projemiz var. Bu projenin arkasında bilim var. Bu proje önümüzdeki yıllarda çok hissedilecek. Bölge halkına 30 milyon TL ekonomik katkısı olacak. Şu an 100’e yakın vatandaşımız proje için imza attı.”

KANDIRA BİRİNCİLİĞİ KAPTIRDI
Milletvekili İlyas Şeker, “Yeni ekibimizi takviyelerle birlikte bu kongremizde seçmiş olacağız. Çok iyi çalışan belediyelerde yatırım oranları yüzde 30-40. AK Partili belediyelerde yüzde 50’nin üzerinde. Kandıra Belediyesi’nin 1 yılda yaptığı 7 Milyonluk yatırımla büyükşehrin yaptığı yatırımı kıyaslarsak büyükşehir belediyesinin yaptığı yatımı Kandıra Belediyesi 70 yılda ancak yapabilir. Bu rakam tabiki Kandıra’ya çok değil. Kandıra bunu hak ediyor. Kandıra halkı da yapılan hizmetlerin karşılığını verdi. Kandıra son seçimde birinciliği Kartepe’ye kaptırmış” diye konuştu.

‘BU YIL KAMULAŞTIRMA BİTECEK’
Büyükşehir belediyesini kazandıktan sonra her ilçeye aynı yaklaştıklarını ifade eden Milletvekili Şeker, “2004 yılında Karamürsel ve Kandıra bizde değildi. Her iki ilçemize yatırımları yapmaya devam ettik. Şu anda iki ilçemizde mavi bayraklı plajlarımız var. Kandıra yolunu 2005’te ihale ettik. Otogardan başlayıp Kandıra’ya kadar devam ediyordu. Önce kavşak bitsin istedik. Daha sonra gelişen ekonomik krizler nedeniyle sıkıntılar yaşandı. Müteahhitler işi bıraktı. Şimdi ise Kandıra yolunun yapımına başlandı. Bir aksilik olmazsa cezaevine kadar olan kısmın bu yıl içinde kamulaştırılması bitirilecek. Önümüzdeki yıl ise yolun tamamının bitirilmesini hedefliyoruz” dedi.

‘14 KÖY TOPLULAŞTIRILACAK’
Vekil Şeker köylerin toplulaştırılmasıyla alakalı da konuşarak “14 köyümüzün toplulaştırma kapsamına alınması resmi gazetede yayınlandı. İlaveler de düşünülüyor şuan. İnşallah süreç tamamlanınca tarımsal olarak kullanılan araziler daha verimli bir halde kullanılmaya devam edecek bu da vatandaşlarımıza katkı sağlayacak” dedi. Fındık satışları hakkında da bilgi veren Şeker, “Toptan fındık tüccarları devletin belirlediği rakamlarda fındığı almaya başladı. Sonunda üreticinin emeğinin karşılığı da böylece sağlanmış oldu. Bizler sizlere yardımcı olmaya ilçemiz için öngörülen projeleri yapmaya gayret ediyoruz. Bu güzel çalışmaları yaparken birileri de rahatsız oluyor” dedi.

SAHALARDAN DESTEK VERECEĞİZ
İl Başkanı Mehmet Ellibeş, “Kongre sürecinde yaşadığımız tablo ortada. Kongreler yenilenme sürecidir. Taze kanların ilave eklendiği süreçtir. Ama AK Parti açısından farklı bir boyuta değinmek istiyorum. Her kongrede görevi devredenler birbirlerine çiçek veriyor. AK Parti’yi Ak Parti yapan bu değerler. Bazı sıfatlar hizmet için araçtır. Bu sıfatlar geçici. Muhalefet partilerinin kongrelerinde olduğu gibi masalar sandalyeler havada uçuşmuyor elhamdülillah. Muhalefet biz hiçbir şey yapmıyoruz gibi konuşuyor. Biz iktidarız, 83 milyonu kucaklayan bir yönetim anlayışımız var. Doğalgaz rezerv yapıyoruz. Muhalefet inanmıyor. Ayasofya ibadete açılıyor. Muhalefet herhalde erken seçim yapılacak diyor. Muhalefetin derdi bu. Tam bu noktada bizler bize yakışanı yapacağız. Cumhurbaşkanımıza sahalarda destek vereceğiz” dedi.

Erol Ölmez yönetimi

Erol Ölmez, Adem Yaşa, Ahmet Alper Tokgöz, Ahmet Ispartalıoğlu, Buse Kardaş, Erkan Akkoç, Fatma Aydın, Gülcan Taşdelen, Huriye Başol, İsmail Babür, Mazlum Öztürk, Mesut Ök, Murat Akbaş, Orhan Yaman, Önder Kan, Rıdvan Elmas, Ruhi Yaşar Sezgin, Sinan Öztuğ, Uğur Vural, Yüksel Özkan.

YEDEK ÜYE 

Fazlı Yılmaz, Fatih Eryılmaz, Recep Türkdoğdu, Aşır Gürbüz, Hakan Aydın, Nimet Taşçı, Esra Özaydın, Adem Yolcu, Yakup Akyıldız, Kaan Ulusoy

İl delegeleri

Erol Ölmez, Adnan Turan, Muhsin Tekol, Cengiz Kan, Erdinç Şentürk, Yunus Özder, İsmail Genç, Mustafa Karakoç, Yakup Karaaslan, Erdoğan Günay, Ahmet Gödek, Mustafa Satılmış, Musa Yener, Erdal Çetin, Gülnur Bayram, Ömer Bayrakdar, Orhan Yaman, Şenol Ayyıldız, Mesut Tekin, Yüksel Sağlam, Nihat Ayvazoğlu.

YEDEK ÜYE 

Huriye Başol, Fazlı Yılmaz, Ahmet Ispartalıoğlu, Fatma Aydın, Ahmet Yazıcı, Alim Arslan, Kübra Dönmez, Yusuf Cici, Şaziye Fındık, Aynur Emek, Sefa Budak

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑