Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

AK Kadınlar Şiddete Karşı Turuncu Çizgi Çekti

“Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü” dolayısı ile AK Parti İl Kadın Kolları tarafından “Kadına yönelik şiddete turuncu çizgi çekiyoruz” yürüyüşü gerçekleştirildi.

25 Kasım 2018 Saat: 14:55
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.787 kez okunmuştur

AK Kadınlar Şiddete Karşı Turuncu Çizgi Çekti
AK Kadınlar Şiddete Karşı Turuncu Çizgi Çekti

AK Parti İl Kadın Kolları, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle Milli İrade Meydanı’nda bir araya gelerek, sloganlar eşliğinde Doğu Kışla Parkı’na yürüdü. Yürüyüşe AK Parti Milletvekili Emine Zeybek, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman ve kadınlar katılım gösterdi. Ellerinde pankartlar ve dövizlerle yürüyen kadınlar, ‘Şiddet turuncu çizgimiz’, ‘Kadın Allah'ın emanetidir’ şeklinde slogan attılar. Yürüyüş sonunda, Doğu Kışla Parkı'nda hazırlanan beyaz panoya AK Kadınlar tarafından turuncu el izi bırakıldı.

ŞİDDETE TURUNCU ÇİZGİ ÇEKİYORUZ 
Yürüyüşün tamamlandığı Doğu Kışla Parkı'nda açıklama yapan AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, “Kadına yönelik şiddet hala en yaygın şekilde devam ediyor. AK Kadınlar olarak kadına yönelik şiddetin ekonomik, sosyal hiçbir mazereti olmadığını ifade ediyoruz. AK Kadınlar olarak kadına şiddetin turuncu çizgimiz olduğunu vurguluyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliğin sağlanmasında köklü değişiklikler yapılmıştır. Kadını örseleyen birçok unsur mevzuattan çıkarılmıştır. AK Parti kurulduğu günden buyana kadınların hayatını kolaylaştırmak için çalışmalar yapılmıştır” şeklinde konuştu.

ŞİDDETİ YAKIŞTIRAMIYORUM
Sözlerinin devamında Yılmaz, “Kadınlar aynı alanda ailede siyasette ve iş hayatın varlıklarını hissettirmişlerdir. AK Parti herkesin hepimizin partisidir. Kadına yönelik her türlü şiddete turuncu çizgimizi çekiyoruz” dedi. Yılmaz’ın ardından söz alan AK Parti Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek, “Şiddete karşı her zaman turuncu çizgimizi çekiyoruz. Kadına şiddet acizliktir. Ben Müslüman bir Türk erkeğine şiddeti kesinlikle yakıştıramıyorum. Biz kadınlar Allah’ın emanetiyiz" ifadelerini kullandı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑