Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Kültür

700 yıllık Kandıra Sultan Orhan Camii yenilendi

İlimizdeki en eski ibadethanelerden olan, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2 yıl önce restorasyonuna başlanan Kandıra Sultan Orhan Gazi Camii dün düzenlenen törenle ibadete açıldı.

4 Mayıs 2012 Saat: 19:04
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 11.961 kez okunmuştur

700 yıllık Kandıra Sultan Orhan Camii yenilendi
700 yıllık Kandıra Sultan Orhan Camii yenilendi

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, Kandıra Kaymakamı Hamza Erkal, İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu ve İstanbul Vakıflar Müdürü Avni Köse katıldı. 733 bin lira harcanarak restore edilen Orhan Camii’nde ilk namaz, protokolün katılımı ile kılındı.
Orhan Gazi tarafından 14 ncü yüzyılda yapılan Sultan Orhan Gazi Camii, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2 yıllık çalışmanın ardından restore edildi. 733 bin lira ile restore edilen Cami, bugüne çok az sayıda restorasyon çalışması gördü. Caminin açılışında konuşan Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, bölgenin tarihi ve kültürel mirasının gelecek nesillere taşınması noktasında kültürel ve tarihi değerlere sahip çıkılmasını istedi. Kandıra Kaymakamı Hamza Erkal ise Sultan Orhan Gazi Camii’nin Kandıra’nın sembol eseri olduğunu belirtti.
Kandıra’nın Kocaeli’nin en güzel ilçelerinden biri olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra’ya büyük önem verdiklerini ifade etti. Kandıra’yı masaya yatırarak ameliyat ettiklerini vurgulayan Karaosmanoğlu, “Altyapı çalışmalarımızı bitirdik, yaz sonuna kadar da üst yapıyı bitireceğiz. Üst yapı bittiğinde pırıl pırıl bir ilçeye kavuşacağız. Ayrıca sahillerimiz için de çalışmalar devam ediyor” dedi. Sultan Orhan Gazi Camii’nin harap bir halde olduğunu söyleyen Karaosmanoğlu, “Hepimiz bu camiyi dert edindik ve çalışmalara başladık” dedi.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑